Temmuz'da yoğun diplomasi trafiği

Temmuz'da yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında yoğun diplomasi trafiği yürütecek. Erdoğan, yurtdışında birçok görüşme gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında önemli uluslararası zirvelere katılmak üzere yoğun bir diplomasi programı yürütecek.

Erdoğan'ın ilk durağı, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi olacak. Burada, bölgesel işbirliğinin yanı sıra güvenlik ve ekonomi gibi konular ele alınacak.

AZERBAYCAN'IN ARDINDAN ABD

Daha sonra, 6 Temmuz'da Azerbaycan'ın tarihi Şuşa kentinde Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, Türk dünyasının birlik ve dayanışmasını pekiştirmeyi hedefliyor.

Temmuz ayının en önemli zirvesi ise 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi olacak. Burada, Erdoğan'ın NATO müttefikleriyle terörle mücadele, güvenlik işbirliği ve bölgesel istikrar konularında görüşmeler yapması bekleniyor.

GAZZE GÜNDEMDE

Erdoğan'ın bu zirvelerde özellikle Gazze krizi gibi uluslararası öneme sahip konuları gündeme getirmesi ve Türkiye'nin barış ve istikrar için verdiği destekleri vurgulaması bekleniyor. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomik işbirliği gibi konular da zirvelerin gündemini oluşturacak diğer başlıklar arasında yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.