Tekstil sektöründe pamuk kullanımı azaldı: Vatandaş polyester soluyor

Tekstil sektöründe pamuk kullanımı azaldı: Vatandaş polyester soluyor

Tekstil işletmesi sahibi Kezban Erdem, sektörde pamuk kullanımının hızla düştüğünü vurgulayarak, “Çocukların polyester solumasını ve ciğerlerine PVC tozu çekmesini istemiyoruz. Kaliteli ev tekstil ürünlerine geri dönülmeli” dedi.

Denizli’de yüzde yüz pamuk dokuma ev ve otel tekstili üreten Kezban Erdem, ürünlerinin hem yurt içinde hem de yurt dışında satışını yapıyor. Erdem, Ulus Hacı Bayram’da açtığı mağazada başkentlileri yüzde yüz pamuk dokuma ürünlerle buluşturuyor. Türkiye'yi incelediklerinde birçok üründe PVC kullanımının yaygınlaştığını gördüklerini, o nedenle de sağlıklı ve kaliteli ev tekstili ürünleri üretmeye başladıklarını belirten Erdem, “Türkiye’de ve dünya genelinde daha fazla sağlıklı ve kaliteli ev tekstili ürünleri sunmayı hedefliyoruz” dedi.

2-001.jpg

“YÜZDE YÜZ PAMUK ALIŞIYORUZ”

Tekstil sektörüne 20 yıl önce bir giyim markasına yardım ederek başladığını aktaran ev ve otel tekstiline yüzde yüz pamuk ürünlerin üretimini yapan Kezban Erdem şunları anlattı:

“Tekstil sektörüne yıllar önce girdim. Belli yerlere çizimler yapıyordum. İlerleyen yıllarda üretim yapmaya başladım. Ürettiğim nevresim ve havluları bir ev tekstil firmasına tedarik ederek devam ettim. Bu tedarik süreci, zamanla yapılan fason üretimden markalaşmaya doğru evrildi. 4 yıldır hotex trend ismi ile ürünlerimi çıkarıyorum. Çok eski bir firma değiliz ama eskiye hitap ediyoruz. Bizim asıl hedefimiz insanları eskiye döndürmek. Sabah uyandığınızda yorgun kalkmadığınız günlere dönmek istiyoruz. O sebeple de yüzde yüz pamukla çalışıyoruz. Şu anda da ev tekstilleri, sağlık sektörü ve otel tesislerinde Türkiye'ye hitap etmeye çalışıyoruz.”

5-001.jpg

“PVC KULLANIMININ YAYGINLAŞTIĞINI GÖRDÜK”

Erdem, Türkiye'yi incelediklerinde birçok üründe PVC kullanımının yaygınlaştığını gördüklerini söyledi. Çocuklarının polyester solumasını ve ciğerlerine PVC tozu çekmesini istemediğini ifade eden Erdem, “Başımızı yastığa koyduğumuzda ne kadar rahatız? Bünyemiz ne kadar rahat veya rahatsız? Bunları düşünen çok az kişi var. Şu anda sağlıklı yaşam koçları ve sağlıklı yaşam ürünleri oldukça popüler. İnsanlar da sağlıklı kıyafetler, sağlıklı yatak odaları ve sağlıklı ev donanımları kullanmaya başladı. Bu doğrultuda markamızı büyüterek, Türkiye'de ve dünya genelinde sağlıklı ve kaliteli ev tekstili ürünleri sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

4-001.jpg

“TALEBİ KARŞILAMAK ADINA MAĞAZALAŞTIK”

Oluşan talepleri karşılamak için toplu satış kısmından mağazalaşarak, tekli satışlara geçtiklerini anlatan Erdem, şunlara değindi:

“Ürünlerimizi gittiği otellerde kullanıp, etiketinden ismini öğrenerek bize ulaşan çok müşterimiz oldu. “Tekli satışlarınız var mı? Ürünleri nereden alabiliriz?”, gibi sorularla karşılaştık. Talep her geçen gün biraz daha çoğaldı. Bende oluşan talebi karşılamak adına internet üzerinden ürünlerin satışına başladım. Baktım satışlar gayet iyi, müşteri ürünleri benimsedi, o zaman mağazalaşma sürecine başlamış oldum. Mağaza açmak için Hacı Bayramı seçmiş olmamdaki sebep, satışını yaptığım ürünlere, burada herkesin ulaşabileceğini düşünmüş olmam.”

3-001.jpg

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Uyku pozisyonları kadar ürünlerde kullanılan materyallerin de önemli olduğunu söyleyen Erdem, şunları aktardı:

“Pamuk kullanmanın ne kadar değerli olduğunu, yattığı yatakta 5 saat uyuyup da sabah hava açılmadan tarlaya koşan nerelerimizde gördük. Yattığı yatağın dinlendirdiğini ve güne başlarken yorgun kalmadığını deneyimledik. O nedenle de ürünlerimiz özellikle sağlık sektöründe yoğun bir şekilde kullanılıyor. Şu an hâlihazırda verdiğimiz özel klinikler var. Yatak çarşafı, nevresim, alezler gibi üst yüzeyi pamuklu, alerjendik reaksiyona sebebiyet vermeyecek ürünler üretiyoruz.”

1-006.jpg

“BİR TANE ÜRÜNÜM İADE OLMADI”

4 yıldır sattıkları ürünlerin herhangi bir şekilde iade olmadığını ifade eden Erdem, “ürünlerimiz Türkiye’nin dört bir tarafında sevildi. Müşterilerimden aldığım geri dönüşlerde hep olumlu yönde. Olumlu dönüşleri duymak ve onların övgüleriyle muhatap olmak kadar büyük bir şey yok. ‘Bana otel rahatlığında yatakta yatma imkânı sağladınız, yeniden doğmuş gibiyim, çok mutlu uyandım’ gibi cümleler duyuyorum. Bu da işimizi ne kadar doğru yaptığımızın bir kanıtı” ifadelerini kullandı.

“ASIL GAYEMİZ ÇOCUK TEKSTİLİ”

Asıl gayesinin çocuk tekstili olduğunu dile getiren Erdem, çocuk ürünlerine yoğunlaştıklarını belirtti. Bunun için özenle çalıştıklarını aktaran Erdem, “Bebeklerin, çocukların yatağında kullanılan nevresim takımları, sağlık açısından oldukça önemli. Ben de bunun için harekete geçerek çocukların kullanımına özel nevresim ve battaniye gibi ürünlerin üzerinde çalışmalara başladım. Yüzde yüz pamuktan olacak ürünlerimiz, bu yaz sonunda piyasada olacak. Bu şekilde çocuklar küçük yaşlardan itibaren kimyasala maruz kalmamış olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.