Teknoloji devinden 'dolandırıcılık uyarısı': Telefonunuz tehlikede

Teknoloji devinden 'dolandırıcılık uyarısı': Telefonunuz tehlikede

Apple, milyonlarca kullanıcısına uyarı gönderdi. SMS ile yapılan dolandırıcılıklara dikkati çeken Apple, kullanıcıları dikkatli olması için uyardı.

Teknoloji uzmanları, Apple Kimlikleri üzerinden hedeflenen yeni bir siber saldırıyı keşfetmelerinin ardından 1,46 milyar iPhone kullanıcısına acil bir uyarı gönderdi.

Bilgisayar korsanları, Apple'dan gelmiş gibi görünen mesajlar aracılığıyla kullanıcıları iCloud hakkında "önemli bir istek" bağlantılarına yönlendirmeyi amaçlayan SMS kimlik avı kampanyalarını aktif hale getirdi. California merkezli güvenlik şirketi Symantec, bu ay içinde keşfedilen saldırıyı bildirdi ve bu bağlantıların kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirerek Apple Kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

APPLE GÜVENLİK ÖNLEMİNİ DUYURDU
Apple, bu tür saldırılara karşı önlemler alarak iPhone kullanıcılarını, hesaplarına erişmek için parola ve altı haneli doğrulama kodu gibi iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmaya teşvik etti. Bir güvenlik şirketi, internet sitesinde yayımladığı bildiride, "Bu kimlik bilgileri çok değerlidir; cihazların kontrolü, kişisel ve mali bilgilere erişim sağlama ve izinsiz alışverişler aracılığıyla potansiyel gelir elde etme imkanı sunar" şeklinde açıklamada bulundu.

Apple, destek sayfasında dolandırıcıların iPhone kullanıcılarından, örneğin iki faktörlü kimlik doğrulama veya Çalıntı Cihaz Koruması gibi güvenlik özelliklerini kapatmalarını isteyebileceklerini belirtti. Şirket, "Bu tür isteklerin bir saldırıyı durdurma veya hesabınızın kontrolünü yeniden kazanma iddiasıyla yapılabileceğini" vurguladı.

Apple, kullanıcılarından cihazlarında veya hesaplarında bulunan herhangi bir güvenlik özelliğini kapatmalarını "asla istemeyeceğini" ifade etti.

SAHTEKARLIĞI TESPİT ETMENİN İPUÇLARI
Apple'ın açıklamasında, sahtekarlığı tespit etmenin en önemli ipucunun mesajdaki bağlantı olduğu vurgulandı. Gönderilen mesaj inandırıcı görünebilir ancak bağlantı Apple'ın resmi web sitesiyle eşleşmeyecektir. Apple ayrıca, bilgisayar korsanlarının genellikle şirketin standartlarından önemli ölçüde farklı görünen metinler gönderdiğini belirtti.

Bu tür saldırılara karşı dikkatli olunması ve güvenlik önlemlerinin sıkı tutulması büyük önem taşıyor. Kullanıcılar, kimlik bilgilerini korumak ve olası dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olmak için Apple'ın önerdiği güvenlik önlemlerini takip etmelidir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.