TEKNOFEST bir ilke sahne olacak

TEKNOFEST bir ilke sahne olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana’da ilk kez düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024’te Bayraktar TB3 ve ANKA-3 insansız savaş uçaklarının ilk uçuşlarının halka açık bir şekilde yapılacağını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu yılki TEKNOFEST’te 790 bin takımın 1 milyon 650 bin gençle projelerle yarışacağını duyurdu. Bakan Kacır, Adana’da gerçekleşecek etkinlikte 11 yeni yarışmanın da eklendiğini belirtti.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İÇİN YENİ YARIŞMA

TEKNOFEST 2024’te hava savunma sistemlerine yönelik yeni bir yarışmanın tanıtıldığını ifade eden Kacır, gençlerin teknoloji ve savunma alanındaki yenilikçi projelerini sergileme fırsatı bulacaklarını söyledi.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Adana’da bu hafta gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’in yine rekorlara sahne olacağını vurgulayan Kacır, geçtiğimiz yıl 4.5 milyon misafirin katıldığını belirtti. “Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir iş” diyerek TEKNOFEST’in önemini vurguladı.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİNDE ÖNEMLİ BİR NOKTA

Bakan Kacır, Türkiye'nin savunma sanayi sistemlerinin yüzde 80’ini kendi imkânlarıyla karşıladığını aktararak, bu heyecana ortak olmanın Türk milletinin hakkı olduğunu dile getirdi. Kacır, “İnşallah Adana’da bu heyecanı yaşayacağız. Türkiye’nin astronotları olacak” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.