TEKNOFEST 2024'e rekor katılım: 1.6 milyon genç yarışacak

TEKNOFEST 2024'e rekor katılım: 1.6 milyon genç yarışacak

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana'nın açılışında yaptığı konuşmada, 2024 yılı için teknoloji yarışmalarına 1.6 milyondan fazla gencin başvurduğunu açıkladı. Bayraktar, festivalin kapsamını genişletme planlarından da bahsetti.

TEKNOFEST, Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali olarak her yıl giderek büyüyor. Selçuk Bayraktar'ın açılış konuşmasındaki verdiği bilgilere göre, festival 2018'den bu yana toplam 10 milyon ziyaretçi ağırladı. 27 farklı şehirde düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 ilden ve 120 ülkeden katılımcılar ilgi gösterdi.

BAŞARI HİKAYELERİ VE GELECEK PLANLARI

Bayraktar, TEKNOFEST'ten çıkan 150'den fazla girişimin teknoloji şirketi kurduğunu belirtti. Bu şirketler arasında 21 ülkeye ihracat yapanlar ve milyonlarca liralık yatırım alanlar bulunuyor. Gelecek planları arasında KKTC, Türk dünyası ve dost ülkelerde TEKNOFEST düzenlenmesi de yer alıyor.

2024 TEKNOFEST'İN YENİLİKLERİ

Bu yılki TEKNOFEST Akdeniz'de 50 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. Aralarında nükleer enerji teknolojileri, kuantum elektromanyetik, finansal teknolojiler, büyük dil modelleri, hava savunma sistemleri ve blok zincir gibi temaların bulunduğu 11 yeni yarışma da programa dahil edildi.

TEKNOLOJİNİN ETİK KULLANIMINA VURGU

Bayraktar, konuşmasında teknolojinin etik kullanımına da değindi. Özellikle yapay zekâ konusunda uyarılarda bulunarak, bu teknolojinin insanlık yararına kullanılması gerektiğini vurguladı. Dünya genelindeki adaletsizliklere ve çatışmalara da dikkat çeken Bayraktar, TEKNOFEST kuşağının bu sorunlara karşı sessiz kalmayacağını ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.