TEKNOFEST 2024 Adana'da başladı

TEKNOFEST 2024 Adana'da başladı

Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Adana'da kapılarını açtı. 50 kategoride yarışmaların düzenleneceği festivalde, katılımcılar toplam 86 milyon liralık ödül ve destek için mücadele edecek.

TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, 128 kurum destek veriyor. Kamu kuruluşları, teknoloji şirketleri, üniversiteler ve medya kuruluşları da organizasyona katkı sağlıyor.

YARIŞMALAR VE ÖDÜLLER

Festival kapsamında 50 farklı kategoride yarışmalar düzenlenecek. Katılımcılar, toplamda 31 milyon lira nakit ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği için yarışacak. Bu durum, genç mucitlere ve teknoloji meraklılarına projelerini geliştirme ve sergileme fırsatı sunuyor.

KENTİN EKONOMİSİNE KATKI

TEKNOFEST'in Adana'ya ekonomik açıdan da olumlu etkileri gözlemlendi. Festival nedeniyle kentteki otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması, etkinliğin bölge turizmine ve ekonomisine sağladığı katkıyı gözler önüne serdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.