TCDD E-bilet sistemi güncellendi mi? E-bilet uygulaması nasıl kullanılır?

TCDD E-bilet sistemi güncellendi mi? E-bilet uygulaması nasıl kullanılır?

Trenle seyahat edecek olan vatandaşlar, TCDD’nin yeni uygulamaya koyduğu cep telefonu uygulamasından bilet satış işlemi gerçekleştiriyor. Peki, TCDD E-bilet sistemi güncellendi mi? E-bilet uygulaması nasıl kullanılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından mobil olarak bilet satış işlemi gerçekleştirilen E-bilet sisteminin güncellendiği bildirildi. Bakanlığın duyurusuna göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından yönetilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), ana hat ve konvansiyonel trenlerin elektronik bilet işlemlerinin gerçekleştirildiği uygulama yenilendi. Bir günde 70 bin yolcuya kadar hizmet verilen sistemde kimsenin mağdur olmaması ve daha hızlı işlem gerçekleştirilmesi amacıyla yenilikler getirildiği açıklandı. Peki, TCDD E-bilet sistemi güncellendi mi? E-bilet uygulaması nasıl kullanılır?

tcdd-e-bilet-sistemi-guncellendi-mi-e-bilet-uygulamasi-nasil-kullanilir-1.jpg

UYGULAMAYA YENİLİKLER GETİRİLDİ

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, artık vatandaşların uygulamayı sadece bilet satın almak için kullanmayacağı, bunun yanı sıra yan hizmetler bölümünde farklı birçok kolaylık sağlanacağı söylenildi. Bütün bunların yanı sıra yenileme çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, insanların gidecekleri yerlerde otel bulma, araç kiralama gibi ek hizmetler için araştırmaların devam ettiği açıklandı.

tcdd-e-bilet-sistemi-guncellendi-mi-e-bilet-uygulamasi-nasil-kullanilir-2.jpg

E-BİLET UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

İnsanların, 21 Ocak itibari ile yenilenmiş bir şekilde kullanıma hazırlanan 'bilet.tcdd.gov.tr' internet adresinden ve ücretsiz olarak indirilebilen telefon uygulamalarıyla bu hizmetten yararlanabileceğinin altı çizildi. Bakanlığın sitesindeki bilet satış yerinden ya da TCDD e-bilet uygulamasını indirdikten sonra vatandaşlar bilgilerini girerek kullanmaya başlayabilir. Bilet alma işlemleri ya da sunulan hizmette istenilen aşamaya uygulama üzerindeki sekmelerden yapılabilir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.