TBMM Başkanı Kurtulmuş: İçtüzük değişikliğine ihtiyaç var

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İçtüzük değişikliğine ihtiyaç var

Rusya dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Meclis içtüzüğünde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, komisyon isimlerinden müzakere süreçlerine kadar birçok alanda yenilikler yapılacağını ifade etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik tartışmalarına değinen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"İlk dört madde tartışması, lüzumsuz yere vakit kaybetmektir. Mecliste temsil edilen partilerin çoğunluğu hatta tamamına yakını ilk dört maddeyle ilgili en ufak bir problemleri olmadığını ısrarla söylüyor. Dolayısıyla ilk dört madde konusu gündeme gelmeyecektir. Nihayetinde anayasa yapmak bir aritmetik meselesi. Meclisin kahir ekseriyeti ilk dört maddeyi tartışmayı uygun görmüyorsa bu ısrarla gündeme getirmek lüzumsuz bir zaman kaybıdır. Sanki böyle bir tartışma varmış gibi ilgili ilgisiz herkes topa giriyor ve bunun üzerinden vatan bekçiliğine soyunuyor. 1920’den beri bu vatanın bekçisi, egemenliğin kayıtsız, şartsız sahibi olan Türk Milleti ve onun yetkilendirdiği TBMM’dir."

"İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Meclis içtüzüğünde de değişiklik için adım atılacağını belirten Kurtulmuş, "Meclis başkanı seçildiğimde ilk konuşmamda söylemiştim. İç tüzük değişikliğine de ihtiyaç var. Mesela komisyonların isimlerinin değiştirilmesinden, meclisin haftalık müzakere süreçlerinin yeniden dizayn edilmesine kadar bir sürü alanda değişiklikler yapılabilir. Bu konuyu da hemen Meclis başlar başlamaz parti gruplarıyla müzakere edip onların gündemine taşıyacağım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.