Tarihte enkaz altında kalan insan en fazla kaç saat sonra kurtarıldı?

Tarihte enkaz altında kalan insan en fazla kaç saat sonra kurtarıldı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu enkaz altında kalan vatandaşlar günler geçmesine rağmen kurtarılmaya devam ediliyor. Her yeni can sağ çıktıkça umutlar artmaya devam ediyor. Peki, tarihte enkaz altında kalan insan en fazla kaç saat sonra kurtarıldı?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası 10 şehirde binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

Yardım çalışmaları devam ederken insanlar depremle ilgili soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Saatler sonra enkaz altından sağ olarak çıkarılan depremzede vatandaşlarımız ise akıllara tarihte enkaz altında kalan insan en fazla kaç saat kaldı? Sorusunu akıllara getirdi. Peki, tarihte enkaz altında kalan insan en fazla kaç saat sonra kurtarıldı? Tüm detaylar haberimizde:

haber-3.jpg

SAATLER SONRA GELEN MUCİZELER

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Ekipler bir ses duyabilmek ve yardıma koşabilmek için canla başla çalışıyor. Uzmanların kritik olarak belirlediği 72 saatin üzerinde gelen her haber, adeta mucizelerin gerçek olabileceğini kanıtlıyor.

Bu zaman diliminde saatler sonra sağ olarak çıkartılan canlar ise hala enkaz altında olanlar için umuda dönüşüyor. Maraş’ta ki Muhammed’in 140 saat, 12 yaşındaki Eylül’ün 147 saat ve Hatay’da ki Müzeyyen Öfkeli’nin 150 saat sonra sağ olarak kurtarılması umutların ölmemesini sağlıyor.

haber-1.jpg

DÜNYADAN KURTARILMA ÖRNEKLERİ

Türkiye’de her geçen saatte gelen mucize haberleri yüreklere biraz olsa su serpse de insanlar, süre olarak dünyada en fazla enkaz altında kalanları merak ediyor. Örneklere bakılacak olursa, 1992 senesinde Erzincan’da meydana gelen deprem sırasında, merdiven boşluğunda enkazın altında kalan Nurcan hemşire tam 9 gün sonra sağ olarak kurtarıldı.

Çin’de meydana gelen depremde, Xiao Zhihu adında bir insan tam 256 saat yani 11 gün sonra bulunduğu enkazdan canlı ve sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Bu zamana kadar bilinen en fazla süre ise büyük Haiti depreminde enkazdan 14 gün sonra kurtarılan Rico Dibriwell adında ki kadındır. Umutların hiç bitmeyeceğini kanıtlayan cinsten olan bu örnekler Türkiye’de ki depremzedeler için de umut aşılıyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.