Taraftarlar saat 19.23'te meşale yakarak, 100. yılı kutladı

Taraftarlar saat 19.23'te meşale yakarak, 100. yılı kutladı

Başkentin Cumhuriyet ile yaşıt spor kulübü Gençlerbirliği, 100. yaşını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki etkinlikle kutladı.

Asırlık Çınar Gençlerbirliği’nin 100. yıl programına Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, yönetim kurulu, divan kurulu, teknik ekip, futbolcular, kulüp personeli ve taraftarların yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

transfer-7.jpg

“HİÇ PES ETMEDİK, HEP VAR OLDUK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kulübün kuruluşuna ilişkin saat 19:23’te kısa sinevizyon gösterisi ve taraftarların yaktıkları meşalelerin ardından konuşmalara geçildi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, “Bizlere bu değerli zaferi armağan eden kulübün kurucularını minnetle anıyorum. Kulübümüzün temelinin ne zorluklarla ve ne büyük gayretlerle atıldığını tahmin dahi edemiyorum. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkmaya onlardan ilham alarak çalışmaktayız. Bu geçen 100 yıl içinde sıkıntılı ve mutlu günlerimiz oldu. Ama hiç pes etmedik. Hep var olduk. Koca koca şehir takımları yıkılıp farklı isimlerle kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydık. Gençlerbirliği her zaman saygıyla anıldı. Diğer takım taraftarları arasında dahi Gençlerbirliği’nin ayrı bir yeri vardır. Kulübümüz, Türk futbol tarihinde her zaman saygıyla anılmıştır” dedi.

transfer-3.jpg

MANSUR YAVAŞ VE ALİ KOÇ’A TEŞEKKÜR

100 yıl içerisinde hiçbir kuruma sırtını dayamadıklarını belirten Başkan Akdaş, “Kendi yağında kavrulmuş bu kulübün başkanı olarak kulübümüzle iftihar ediyorum. Bu arada, bir miktar da alacağımız olmasına rağmen devre arasında transfer yasağının kaldırılmasına katkı veren Sayın Ali Koç'a, yasağın kaldırılmasını takiben yeni transfer yapmam için beni cesaretlendiren Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a şükranlarımı arz ediyorum. Kulübümüzün 100. yılını yaşamasında maddi ve manevi katkısı olan tüm başkanlara, yöneticilere, idarecilere, çalışanlara, futbolculara ve yağmur çamur demeden kulübümüzü yalnız bırakmayan vefakar taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Akdaş, yaşanan deprem felaketi nedeniyle tesislerde sade bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

transfer-2.jpg

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MESAJLAR

Programının yoğunluğundan dolayı yüzüncü yıl etkinliğine katılamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kutlama mesajında “Ankara’mızın köklü çınarlarından, tarihi şan ve şerefle dolu Gençlerbirliği’mizin 100. kuruluş yıl dönümünde aranızda bulunamadığım için büyük üzüntü duyuyorum” ifadeleri yer alırken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Gençlerbirliği’nin üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti. Yaşar, “Daha nice yüzyıllarda beraber olacağız. Gençlerbirliği Spor Kulübü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete, onun değerlerine yürekten inanmış, her zaman Ankara'ya simge katmış, spor denince akla gelen ilk kulüplerimizden birisidir” dedi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gençlerbirliği’nin zor bir dönemden geçtiğini ve Süper Lig’de Ankara takımlarının çoğalması gerektiğini dile getirerek destek mesajı verdi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ise sade bir tören düzenlendiği için teşekkür ederken değerlerinden kopmadan büyüyen bir kulüp olarak Gençlerbirliği’nin mektepli kimliğinin hakkını verdiğini ifade etti. Etkinlik, 100. yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Mert Dokuzoğlu/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.