Tadına doyamayacaksınız! Ankara'da lezzet ve müzik şöleni yaşanacak: Hem de tam 3 gün

Tadına doyamayacaksınız! Ankara'da lezzet ve müzik şöleni yaşanacak: Hem de tam 3 gün

Ankara Kalecik, 13-15 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenen geleneksel Kalecik Karası Üzüm Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Üç gün sürecek olan festivalde bağ bozumundan konserlere varıncaya kadar dolu dolu bir program misafirleri karşılayacak.

Ankara'nın sevilen ilçelerinden Kalecik, bu yıl 14. kez düzenlenecek olan Kalecik Karası Üzüm Festivali için hazırlanıyor. 13-14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, hem yerel halkın hem de Türkiye'nin dört bir yanında gelecek misafirleri ağırlamanın heyecanını yaşıyor.

kalecik-3.jpg

İÇİNDE YOK YOK

14. Kalecik Karası Üzüm Festivali, birbirinden farklı içeriklere ev sahipliği yapacak. Geleneksel bağ bozumu etkinliği, festivalin en önemli ritüellerinden biri olacak. Ziyaretçiler, Kalecik'in ünlü üzümlerinin hasadına tanıklık edebilecek ve bu özel deneyimi yaşayabilecekler.

Ayrıca birbirinden ünlü isimlerin sahne konserleri, festivalin en çok ilgi çekici etkinliklerinden biri olacak. Hamza Gündoğmuş, Mustafa Taş, Ebru Yaşar, İbocan ve Melek Mosso Kaleciklilerle bir araya gelecek.

kalecik-5.jpg

Unutulmaz Kalecik lezzetleri, festival boyunca davetlilerin ve festival ziyaretçilerinin damak zevkine hitap edecek. Yöresel yemekleri ve özellikle Kalecik Karası üzümünden yapılan ürünler, festival alanında sergilenecek, tadımı satışı yapılacak.

Öte yandan çocuklarıyla gelecek aileler de festival kapsamında unutulmadı. Festival boyunca eğlence dolu etkinliklerle çocuklar için özel bir alan oluşturulacak, böylece festival her ziyaretçiye hitap edecek.

BEKLENTİLERİ VE EKONOMİK KATKI

Festivalin, Türkiye'nin ve Ankara'nın pek çok bölgesinden misafir ağırlaması bekleniyor. Bu durum, Kalecik'in tanıtımına ve ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Özellikle konaklama tesisleri ve yerel esnafın bu üç günlük etkinliğinden olumlu etkilenmesi öngörülüyor.

kalecik-4.jpg

KALECİK KARASI ÜZÜMÜNÜN ÖNEMİ

Festivalin ana teması olan Kalecik Karası üzümü, bölgedeki en önemli kültürel ürünlerden biri olarak öne çıkıyor. Bu özel üzüm çeşidi, yalnızca sofralık olarak değil, aynı zamanda kaliteli şarap üretimi de kullanılıyor. Festival, bu ürünün üretimi ve pazarlaması açısından taşınmasında büyük önem taşıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.