Sürücü belgesini yenilemeyenler dikkat! Son tarih ne zaman?

Sürücü belgesini yenilemeyenler dikkat! Son tarih ne zaman?

1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgelerine geçiş için son tarih 31 Aralık 2024. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşılaşacak ve indirimli ücretten yararlanamayacak.

Eski sürücü belgelerinin, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2024'te sona erecek. Bu tarihe kadar belgelerini yenileyen vatandaşlar, ehliyetlerini indirimli olarak alabilecek. Ancak sürenin dolmasıyla birlikte yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

6 MİLYON İNSAN BELGELERİNİ YENİLEMEDİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, şu ana kadar 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi için başvurduğunu belirterek, halen 6 milyon 264 bin vatandaşın belgelerini yenilemediğini söyledi. Kalkan, yıl sonuna kadar vatandaşların sadece 15 lira karşılığında belgelerini yenileyebileceğini, bu sürenin sonunda ise indirimli fiyattan yararlanılamayacağını ifade etti.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre, 13 liralık değerli kağıt bedeli Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden veya bankalardan, 2 liralık vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın anlaşmalı bankalarından ödenebiliyor. Çoğu kamu bankası bu ödemeyi tek paket halinde kabul ediyor.

2 İŞ GÜNÜNDE BASILIYOR

Yeni tip sürücü belgelerinin basımı en fazla 2 iş günü sürüyor ve PTT tarafından 56 il merkezine 1 gün, diğer illere 2 gün, köy ve ilçelere ise 4 gün içerisinde teslim ediliyor. Kalkan, sağlık raporu alarak randevularına gelmeleri konusunda vatandaşları uyararak, yıl sonunda oluşabilecek yoğunluktan etkilenmemeleri için belgelerini erken yenilemelerini tavsiye etti.

Eğer eski tip sürücü belgeleri belirtilen tarihe kadar yenilenmezse geçersiz sayılacak ve araç kullanırken cezai yaptırımlarla karşılaşılacak. Ayrıca 2025'ten itibaren yenileme bedelleri Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek ve indirimli ücret uygulanmayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.