Suç örgütleri ‘Kuyu’ya düştü: 157 zanlıya adli işlem yapıldı

Suç örgütleri ‘Kuyu’ya düştü: 157 zanlıya adli işlem yapıldı

İstanbul'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Kuyu-36" operasyonları kapsamında yakalanan 157 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyonda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranan ve yurt dışında tutuklu bulunan B.B. ve B.C.G'nin liderliğindeki iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlendi. Şüpheliler, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adli makamlara teslim edildi.

SUÇ DOSYASI VE ELE GEÇİRİLENLER

Operasyonda hedef alınan şüphelilerin, çalıntı araç ve motosikletler kullanarak 100'den fazla suç eyleminde bulundukları belirlendi. Şüpheliler; kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, yağma, silah ticareti ve uyuşturucu madde ticareti gibi ağır suçlardan aranıyordu. Yapılan aramalarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası ve 2 çelik yelek ele geçirildi. Ayrıca çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile yüklü miktarda döviz ve Türk lirası da operasyon kapsamında ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 Ekim tarihinde operasyonun başarıyla tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.