Suç örgütleri ‘Kuyu’ya atıldı: 23 kişi yakalandı

Suç örgütleri ‘Kuyu’ya atıldı: 23 kişi yakalandı

İstanbul'da düzenlenen "Kuyu-22" operasyonları sonucunda, yerel organize suç örgütlerine mensup 23 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, İstanbul'un sekiz ilçesini kapsadı. Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli'de yapılan baskınlarda, 13 ayrı suç eyleminde yer aldığı tespit edilen şüpheliler yakalandı.

ELE GEÇİRİLEN SUÇ UNSURLARI

Operasyonlar sırasında güvenlik güçleri, örgütün kullandığı çeşitli silah ve suç aletlerini ele geçirdi. Bunlar arasında 2 savunma tipi el bombası, 7 ruhsatsız tabanca, bir otomatik silah ve bir GPS takip cihazı bulunuyor. Ayrıca, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve suç eylemlerinde kullanıldığı belirlenen çalıntı bir otomobil de ele geçirilenler arasında yer aldı.

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETLERİ

Yakalanan şüphelilerin, İstanbul'un farklı bölgelerinde çeşitli tarihlerde iş yeri, ev ve araç kurşunlama gibi şiddet içeren eylemlerde bulundukları tespit edildi. Ayrıca, iş yerlerine el bombası ve ses bombası atma gibi tehlikeli saldırılar da gerçekleştirdikleri belirlendi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların başarısını vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi. Bakan, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, halkın desteğini vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.