Starlink nedir, ne işe yarar?

Starlink nedir, ne işe yarar?

İnternet yaşamımızın kaçınılmaz bir parçası haline geldi. Tüm dünya çapında internet hizmeti sunmayı amaçlayan SpaceX şirketi 24 Mayıs 2019’da uzaya Starlink adını verdiği 60 uydu gönderdi. Günümüzde 3 bin uyduya ulaşan Starlink nedir, ne işe yarar?

Kahramanmaraş’ta gece saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğünde deprem sonrası 900’ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken 5 bini aşkın vatandaşın ise yaralı olduğu bildirildi. Deprem sonrası artçılar devam ederken enkaz altında kalan vatandaşlar ise kurtarılmayı bekliyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından Twitter ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, “Türk hükümeti Starlink’i onaylarsa hemen gönderebiliriz” açıklamasını yaptı. Peki, Starlink uydusu nedir, ne işe yarar?

STARLİNK NEDİR?

Starlink, SpaceX tarafından geliştirilen bir uydu internet hizmeti ağıdır. Starlink uyduları, dünya çapında internet bağlantısı sağlamak için kullanılır ve düşük bant genişliği olan alanlarda daha iyi internet bağlantısı sunar.

STARLİNK NE İŞE YARAR?

Geleneksel kablolu internet altyapısına erişimin sınırlı veya mevcut olmadığı uzak ve kırsal alanlara internet bağlantısı sağlar. Starlink internet hizmeti, dünyanın her yerindeki kullanıcılara yüksek hızlı, düşük gecikmeli ve uygun fiyatlı internet erişimi sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, kritik durumlarda veya doğal afetlerde internet bağlantısının zorunlu olduğu alanlarda güvenilir bir yedek internet kaynağı sağlar.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.