Staj sorusu çözülüyor, tarih bile açıklandı

Staj sorusu çözülüyor, tarih bile açıklandı

Staj mağdurlarının beklediği açıklama sonunda geldi; çözüm yolu gözüktü. Staj mağdurlarının emeklilik sorunu çözülüyor, tarih bile verildi. İşte detaylar:

Staj ve çıraklık mağdurları seslerini duyurma çabalarını sürdürürken, beklenen açıklama sonunda geldi; çözüm yolu gözüktü. Staj mağdurlarının emeklilik sorunu çözülüyor, tarih bile verildi. İşte detaylar:

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin yasal düzenleme yürürlüğe girdi ve EYT sorunu kademeli de olsa çözüme kavuşmuş oldu.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da EYT düzenlemesi kapsamında çözülmesi bekleniyordu ancak olmadı.

Staj mağdurları mücadelelerini sürdürüyor. Son olarak Ankara’da biraraya gelip, basın açıklaması yaptılar. “Staj ve çıraklık sigortasının SGK başlangıcı sayılmasını” isteyen staj mağdurlarının beklediği açıklama sonunda geldi; çözüm yolu gözüktü. Staj mağdurlarının emeklilik sorunu çözülüyor, tarih bile verildi.

“SÖZÜMÜZ SÖZ”

CHP’nin önde gelen isimlerinden Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Staj ve çıraklık mağdurlarına sözümüz söz, CHP iktidara geldiği gün bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız" açıklaması yaptı.

Meclis’te yaptığı staj açıklamasında Özgür Özel, EYT sorununun eksik çözüldüğünü, staj mağdurlarının mağduriyetinin sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: “Normalde ana muhalefet refleksiyle Anayasa Mahkemesine götürmemiz lazım, eşitlik ilkesine aykırı diye ama yapmayacağız. Neden? 9 ay sonra ele alınıyor, onun yerine 2 ay sonra kanunu biz çıkaracağız CHP olarak, Millet İttifakı olarak. Staj mağdurlarına sözümüz sözdür, CHP iktidara geldiği gün bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum