Spor Yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Galatasaray’dan başsağlığı mesajı

Spor Yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Galatasaray’dan başsağlığı mesajı

Bir süredir beyin tümörü nedeniyle tedavi gören spor yazarı Ahmet Çakır, 72 yaşında vefat etti. Galatasaray Kulübü, entelektüel spor yazarına ilişkin bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk spor basınının önemli isimlerinden Ahmet Çakır, 72 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir beyin tümörü nedeniyle tedavi gören Çakır’ın vefatı, spor camiasında derin üzüntü yarattı.

Galatasaray Kulübü, Çakır’ın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Spor basınının entelektüel kalemi, köşe yazarı Ahmet Çakır’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

Çakır, 1977 yılında başladığı yazarlık kariyerinde önemli kitaplara ve sayısız köşe yazısına imza attı. 1995 yılında yayımladığı “Galatasaray Tarihi” adlı kitabı büyük ilgi görürken, Galatasaray’ın 100. yılı anısına kaleme aldığı “Yüzyılın Aslanı” ve Fatih Terim’in hayatını anlatan “O Bir İmparator” gibi eserleriyle de tanındı. Metin Oktay için yazdığı “Taçlı Kral: Metin Oktay” kitabı da spor tarihine önemli bir katkı olarak kabul edildi.

Ahmet Çakır, uzun yıllar Galatasaray Televizyonu’nda “Ayın Tarihi” isimli programı Bülent Tuncay ile birlikte hazırlayıp sunmuştu.

Galatasaray Kulübü, mesajında Çakır’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor basınına başsağlığı diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.