Sözleşmeler iptal ediliyor: Servis esnafı düşünceli

Sözleşmeler iptal ediliyor: Servis esnafı düşünceli

Yeni yılın yaklaşmasıyla kamu sözleşmeleri sona erecek olan servis esnafı, belirsizlik ve artan maliyetler nedeniyle tedirgin. Servisçiler kamu sözleşmelerinin bitimiyle ciddi gelir kaybı yaşayacak.

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte kamu sözleşmesi sona erecek servis esnafları tedirgin. Kazançlarının ciddi oranda düşeceğini belirten servis esnafları, sürdürülebilirliğin olmayacağını gider kaleminin çok fazla olduğunu ifade etti. Servis ücretlerine geçtiğimiz aylarda zam yapılmasına rağmen giderlerin fazla olmasının zor duruma soktuğunu söyleyen servis esnafları, kamu sözleşmelerinin sona ermesiyle çok ciddi mağduriyetlerin yaşanacağını söyledi.

fdfg.jpg

“BU ÇARK NASIL DÖNECEK"

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte kamu kurumlarıyla yaptıkları sözleşmelerin sona ereceğini söyleyen servis esnafları, ciddi bir belirsizlikle karşı karşıya olduklarını belirtti. Kazançlarının büyük bir bölümünü bu sözleşmelerden elde ettiklerini belirten esnaflar, sözleşmelerin yenilenmemesi durumunda işlerinin sürdürülemez hale geleceğini söylüyor. Esnaflardan biri, “Kazancımız zaten şimdiden azaldı. Yeni yılda sözleşme yapılmazsa, bu çark nasıl dönecek bilmiyoruz. Servis ücretlerine yapılan zamlar bile artan maliyetlerimizi karşılamıyor” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

dsdfgjhkjlfudtytrsea.jpg

GİDER KALEMİ ÇOK FAZLA

Servis esnafları, son dönemlerde artan giderlerin işlerini iyice zorlaştırdığını ifade etti. Özellikle akaryakıt, sigorta ve araç bakım masraflarındaki artışlar, maliyetlerin kontrol edilemez hale gelmesine neden oluyor. Bir başka servis esnafı, “Akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. Lastik değiştirmek, bakım yaptırmak, sigorta ödemek derken elimizde para kalmıyor. Geçen aylarda yapılan zam bile bize nefes aldırmadı. Gider kalemi o kadar fazla ki kazandığımız para neredeyse masrafları karşılamıyor” şeklinde konuştu.

dfghjkj.jpg

MAĞDURİYETLER YAŞANACAK

Kamu sözleşmelerinin sona ermesiyle birlikte birçok servisçinin mağdur olacağını dile getiren esnaflar, yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyor. Sözleşmelerin yenilenmemesi durumunda işlerini devam ettirmekte zorlanacaklarını belirten esnaflar, yeni bir sözleşme yapılmadığı takdirde ciddi ekonomik sıkıntılarla karşılaşacaklarını söylüyor. Bir esnaf, “Yıllardır bu işi yapıyoruz, evimize bu işten ekmek götürüyoruz. Eğer sözleşme yenilenmezse binerce servisçi zor durumda kalacak, mağdur olacağız. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.