Sosyal medyada TEB'e büyük tepki
Türk Ekonomi Bankası TEB ile ilgili sosyal medyada olumsuz yayınlar yapılmaya başlandı. TEB hesabını kapat paylaşımları yapılırken, TEB ne yaptı, neden TEB hesabını kapat deniyor sorularına cevap aranıyor.
Türk Ekonomi Bankası TEB ile ilgili sosyal medyada olumsuz yayınlar yapılmaya başlandı. TEB hesabını kapat paylaşımları yapılırken, TEB ne yaptı, neden TEB hesabını kapat deniyor sorularına cevap aranıyor.
TEB hesabını kapat paylaşımlarının neden yapıldığı konusunda "Deprem günü enkaz altındakilere malı boşaltan TEB seni unutmayacağız" deniliyor.
şikayetvar gibi sitelerde de TEB "müşterilerin bilgisi dışında otomatik fon alımı" yapmakla suçlanıyor:
"TEB bilgim dışında otomatik fon alımı! TEB bilgim ve isteğim dışında marifetli hesap üzerinden hisse senedi alış yaparken. Fon alışı gerçekleştirmiş. Hesap hareketlerimi kontrol ettiğimde TKM-TEB portföy para piyasası fonu almış olduğunu gördüm. Ve hesabımda blokeli miktar görünüyor. Beni bu şekilde mağdur etmeye hakkınız yok. Otomatik fon alımının iptalini ve paramın iadesini bekliyorum. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde de hesapta fonlar gözükmekte ve hesabımdan da fon alımı için para bedeli kesilmiş. Fon satışı yapmak isteğimde geçerli miktar yok uyarısı çıkıyor ve satış yapıp hesabıma aktaramıyorum. Mağduriyetin giderilmesini ve tarafıma geri dönüş yapılarak para iadesinin yapılmasını talep ediyorum."
Bu arada TEB kimin, TEB’in sahibi kim soruları da gündeme geldi.
TEB ortaklık yapısı şöyledir: Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye'de faaliyet gösteren İstanbul merkezli özel mevduat bankasıdır. 1927 yılında Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanıyla kurulup 1982 yılına kadar bu isimle faaliyet göstermiştir. Bu tarihten itibaren yurt çapında faaliyet göstermeye başlayan bankanın genel müdürlüğü İstanbul’a taşınmış, unvanı da Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) olarak değişmiştir. Banka, 2005 yılında Euro bölgesinin ve dünyanın önde gelen bankalarından biri olan BNP Paribas ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamıştır. Türk Ekonomi Bankası, Türkiye'deki faal bankalar arasında Ziraat Bankası (1863) ve Türkiye İş Bankası'ndan (1924) sonra en köklü üçüncü banka konumundadır.
Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.