Sosyal medyada Narin manipülasyonu: Paylaşımların yüzde 38,3’ü bot hesap
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili sosyal medyada paylaşılan içeriklerin büyük bir kısmının bot hesaplardan geldiğini ve provokatif amaçlı olduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın trajik ölümü üzerine sosyal medyada yaşanan yoğun tartışmalarla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Bakan, X platformunda (eski adıyla Twitter) konuyla ilgili atılan tweetlerin önemli bir bölümünün bot hesaplardan geldiğini ve içeriklerin çoğunun provokatif nitelikte olduğunu vurguladı.
PAYLAŞIMLARIN ÇOĞU PROVOKATİF
Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 21 Ağustos ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında 15 farklı etiket altında toplam 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı. Bu tweetleri paylaşan 1 milyon 302 bin 209 hesabın yaklaşık yüzde 38,3'ünün (498 bin 713) bot hesaplar olduğu tespit edildi. Daha da çarpıcı olan, bu içeriklerin yüzde 76'sının provokatif amaçlı ve olumsuz nitelikte olmasıydı.
21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 1️⃣5️⃣ ayrı etikette 4️⃣ milyon 7️⃣6️⃣1️⃣ bin 4️⃣2️⃣0️⃣ tweet atıldı.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) September 10, 2024
❌Bu paylaşımlarda bulunan
1️⃣ milyon 3️⃣0️⃣2️⃣ bin 2️⃣0️⃣9️⃣ hesabın
% 38,3’ü yani 4️⃣9️⃣8️⃣ bin 7️⃣1️⃣3️⃣’ünün… pic.twitter.com/y9WeKqw2vs
BAKANLIK OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonları ve yanıltıcı bilgi yayılımıyla mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Aynı zamanda, Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için adli sürecin devam ettiğini ve devletin ilgili tüm kurumlarıyla konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu vurguladı.
"İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz" diyen Yerlikaya, olayın toplumda yarattığı üzüntüyü de dile getirdi. Bakan, açıklamasını Narin Güran'a Allah'tan rahmet dileyerek sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.