Sosyal medya fenomenleri kim ne kadar bağışladı?

Sosyal medya fenomenleri kim ne kadar bağışladı?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yıkılan hayatların yeniden toparlanabilmesi için tüm çalışmalar hızla devam ediyor. Bu noktada sosyal medya fenomenleri de muhteşem katkılar yapmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber oldu.

Sadece Türkiye değil, dünyanın her köşesinden milyonlarca liralık ayni ve nakdi yardım deprem bölgelerine gelmeye devam ediyor. Türkiye’de çeşitli platformlarda fenomen haline gelmiş isimlerde çorbada bizim de tuzumuz olsun düşüncesiyle yardımda bulunuyor. Peki, sosyal medya fenomenleri kim ne kadar bağışladı?

Ferit Akbaba Foroğrafı

KİM NE KADAR BAĞIŞLADI?

Maraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yararlanabilmesi için toplanan bağışlarda sosyal medya fenomenlerinin önemli bir payı var. Twich yayıncıları Kendine Müzisyen, Berkcan Güven ve Ferit toplamda 1 milyon 300 bin lira, Elraen 1 milyon 384 bin lira, Oğuzhan Dalgakıran 350 bin lira, Jahrein ve sevenleri 2 milyon lira, Danla Biliç 250 bin lira, Yağız Sabuncuoğlu 100 bin lira, Hasan Can Kaya 250 bin lira, Sena Nazlı 102 bin 580 lira ve Levent Balım 750 bin lira bağışta bulundular.

merihss-kampanyaa.jpg

FUTBOL DÜNYASIDA İYİLİK KERVANINA KATILDI

Yardımlar konusunda bir büyük destekte futbol dünyasından geldi. Futbolculardan Okay Yokuşlu 1 milyon, Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin 1 milyon ve yine aktif futbolculardan Cenk tosun 600 bin lira yardımda bulundu. Beşiktaşlı efsane isim Pancu, yılların hatırası kaleci eldivenlerini satışa çıkardı. Yönetici Emre Kocadağ ise Pancu’nun eldivenlerini 500 liraya satın alarak yardıma muhtaç insanlara destek sağlanmış oldu. Galatasaray efsanesi ve Barcelona’da oynamış 2. Türk oyuncu olan Arda Turan’da 500 bin lira bağışta bulunarak iyilik kervanına katılan isimler arasında yer aldı.

merih-demiraaal.jpg

MERİH DEMİRAL İMKÂNSIZLARI BAŞARIYOR

Dünyaca ünlü stoperler arasına giren Juventus’un eski futbolcusu Merih Demiral, dünyaca ünlü futbolcularla beraber efsane bir kampanyaya imza attı. Demiral; C. Ronaldo, Lionel Messi, K. De Bruyne, Eden Hazard, Giuanluigi Buffon ve daha bir sürü dünya yıldızının imzalı eşyalarını açık arttırma da satarak, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım topluyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.