Son yılların en büyük tayfunu 233 can aldı

Son yılların en büyük tayfunu 233 can aldı

Geçtiğimiz günlerde Vietnam'ın kuzeyini vuran Yagi Tayfunu'nun yol açtığı yıkım artmaya devam ediyor. Resmi açıklamalara göre ölü sayısı 233'e ulaşırken, yüzlerce yaralı ve kayıp olduğu söyleniyor.

Vietnam Afet Önleme ve Kontrol Dairesi'nin son açıklamasına göre, Yagi Tayfunu'nun neden olduğu felaketlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 233'e yükseldi. Bu rakam, tayfunun ülke üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor. Ayrıca, 103 kişinin hala kayıp olduğu ve 823 kişinin yaralandığı bildirildi.

ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Vietnam hükümeti, tayfunun vurduğu bölgelerde kapsamlı yardım ve kurtarma çalışmaları başlattı. Binlerce askeri personel, afetzedelere yardım etmek ve kayıpları aramak üzere görevlendirildi. Öte yandan, ülkenin kuzeyindeki kıyı kentlerinden 50 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

yagi-2.jpg

BÖLGESEL ETKİ

Yagi Tayfunu'nun yıkıcı etkisi sadece Vietnam'la sınırlı kalmadı. Tayfun, 3 Eylül'de Filipinler'in kuzey bölgelerini vurarak 20 can aldı ve 26 kişinin kaybolmasına neden oldu. Ardından 7 Eylül'de Çin'in Haynan eyaletini etkileyen tayfun, 4 kişinin ölümüne ve 95 kişinin yaralanmasına yol açtı.

JAPONYA’DA DA SHANSHAN FELAKETİ YAŞANMIŞTI

Uzak Doğu ülkelerinin son zamanlarda başı tayfundan kurtulmuyor. Vietnam’daki Yagi Tayfunu, geçtiği hat boyunca çeşitli ülkelere zarar verirken, Japonya’da geçen ay yaşanan Shanshan felaketi insanları korkuttu. Binlerce kişi tehliye edilirken, en az üç kişinin de öldüğü açıklanmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.