14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını yüzde 100'e yakın oranda bilen Optimar Araştırma'nın Başkanı Hilmi Daşdemir, İstanbul'da 5 bin kişi ile yaptıkları anketin sonuçlarını açıkladı. İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın Youtube kanalında canlı yayına katılan Hilmi Daşdemir'in açıkladığı anket İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun uykularını kaçıracak.
Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 1](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_1.jpg)
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 2](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_2.jpg)
Son seçimi doğru bilen Optimar Araştırma'nın İYİ Parti GİK'in "CHP ile işbirliği" teklifini reddettiği toplantıdan önce yaptığı ankete göre İmamoğlu, seçimi şimdiden kaybetmeye yaklaşmış görünüyor. İmamoğlu'nun İstanbul yerine Türkiye siyaseti ve CHP'deki koltuk kavgasıyla ilgilenmesi CHP'lileri bile kızdırmış. İşte Daşdemir'in açıkladığı anketin sonuçları...
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 3](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_3.jpg)
İstanbul'la ilgilen Ekrem Bey!
"Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'la ilgilenmek yerine genel siyasetle ilgilenmesine yönelik eleştirilere katılıp katılmadığı" sorulan kişilerin yüzde 53'ü eleştirilere katıldıklarını ifade ederken, yüzde 36.4'ü eleştirilere katılmadığını söyledi. Yüzde 10.6 ise fikrinin olmadığını beyan etti.
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 4](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_4.jpg)
CHP'lilerin yüzde 41'i de İmamoğlu'na kızgın!
Hilmi Daşdemir, CHP'ye oy verdiğini söyleyip de Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'dan çok genel siyasetle uğraşması ve diğer şehirlerde çokça zaman geçirmesine kızanların oranının yüzde 40 olduğunu açıkladı. Daşdemir, AK Partililerde bu oranın yüzde 78 olduğunu ifade etti.
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 5](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_5.jpg)
Ekrem İmamoğlu başarılı mı?
Optimar Araştırma'nın anketinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ne kadar başarılı buluyorsunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 17.5'i çok başarılı bulduğu cevabını verirken, yüzde 22.1'i başarılı bulduklarını söyledi. İmamoğlu'nu orta derecede başarılı bulanların oranı ise yüzde 21.7 çıktı.
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 6](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_6.jpg)
Ekrem İmamoğlu başarısız diyenler yüzde
Ekrem İmamoğlu başarısız diyenlerin oranı yüzde 17.5 iken, İmamoğlu'nun çok başarısız olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 21.2 olarak çıktı. İmamoğlu'nun başarısız olduğunu söyleyenlerin oranı toplamda yüzde 38.7 oldu.
![Son seçimi bilen anket şirketi açıkladı: İmamoğlu için alarm zilleri çalıyor 7](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1308_7.jpg)
Ekrem İmamoğlu'na oy verecek misiniz?
Optimar anketinde "Ekrem İmamoğlu yeniden aday olsa oy verir misiniz?" diye de soruldu. Hilmi Daşdemir, ankete katılanların yüzde 39.9'unun 'evet, İmamoğlu'na tekrar oy vereceğim' dediğini, katılımcıların yüzde 44.8'ünün de 'Hayır, İmamoğlu'na oy vermeyeceğim' dediğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 15.3 ise kararsız kaldı.