Son dakika üniversite açıklaması, üniversitelerde son durum ne açılacak mı?

Son dakika üniversite açıklaması, üniversitelerde son durum ne açılacak mı?

Deprem sonrası depremzede vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarının giderilebilmesi için yurtlar ve üniversiteler kapatılmıştı. Peki, son dakika üniversite açıklaması, üniversitelerde son durum açılacak mı?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Devlet ve millet el ele anlayışıyla yardım kampanyaları devam ederken kapatılan üniversitelerle alakalı yeni bir gelişme olduğu paylaşıldı.

Deprem sonrası depremzede vatandaşlar Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilmiş ve bundan dolayı üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmişti. Bazı kesimler bu kararı olumlu ve ılımlı karşılasa da bazıları ise karşı çıkmıştı. Eğitimin bir millet için en önemli faktör olduğunu vurgulayan insanlar tepki gösterince bazı yeni gelişmeler olduğu ileri sürüldü. Ortaya atılan iddialarla beraber öğrenciler; son dakika üniversite açıklaması, üniversiteler açılacak mı? Ne zaman, hangi tarihte açılacak? Sorularını sormaya başladı. Peki, son dakika üniversite açıklaması, üniversitelerde son durum açılacak mı? Tüm detaylar haberimizde:

huhuk-fakulte.jpg

ÜNİVERSİTELERDE SON DURUM NE?

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı afet sonrası binlerce insan evini kaybetmişti. Vatandaşların geçici barınmalarını karşılayabilmek için konteyner ve çadır kentler kurulmuştu. Aynı zamanda insanlar diğer şehirlerdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına da yerleştirilmişti. Bu yüzden de öğrenciler yurtta kalamayacağı için önümüzdeki dönemin uzaktan öğretim şeklinde devam etmesi kararlaştırılmıştı. Depremzede vatandaşlar sıcak odalarında hayatını sürdürürken üniversitelerin kapatılması bazı kesimlerce tepkilere neden oldu.

altayliii.jpg
Ancak ortaya bir üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime başlayacağı gibi bir iddia atıldı. Sunduğu televizyon programında konuşan Fatih Altaylı, “Üniversitelerin kapatılmasına ve yurtların boşaltılmasına karşı tepkiler yükselince yanlıştan dönülme kararı alındığı bilgisi geldi. Üniversiteleri açacaklarmış. Fakat bunu hemen yapıp ‘hata etmişiz’ dememek için bir süre bekleyecekler galiba. Ama açacaklar” diyerek üniversitelerin yeniden açılmasının planlandığını duyurdu.

tolga-isik.jpg

CANDAŞ TOLGA IŞIK’TA DUYURDU

Fatih Altaylı’nın söyledikleri üzerine konu ile ilgili kendisinin de açıklama yaptığını belirten Candaş Tolga Işık, “Fatih abinin yazdığı üniversitelerin açılması konusunu bende araştırdım. Son derece yetkili ve etkili isimlerle konuştum. Hepsi aynı şeyi söyledi; 1-2 aya kadar konu tekrar değerlendirilecek ve üniversiteler yeniden açılacak” diyerek Fatih Altaylı’nın iddiasını güçlendirdi.

seeen.jpg

ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ ERSAN ŞEN’İN SON KONUŞMASI

Fatih Altaylı bu iddiaları ortaya atarken hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen’de bir bilgi verdi. Ersan Şen, okulların kapatılması nedeniyle hak kaybına uğrayan gençlerin Danıştay’da dava açabilmeleri için örnek bir dilekçe hazırladığını söyledi. Katıldığı programda bu açıklamayı yapan Şen, teketekaberturk.com adresine mail atan her gence bu dilekçe metnini yollayacağını ve haklarını aramalarını sağlayacağını belirtti.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.