Son 53 yılın en sıcak Ağustos aylarından biri yaşandı

Son 53 yılın en sıcak Ağustos aylarından biri yaşandı

2024 yılı Ağustos ayı sıcaklık raporuna göre, Son 53 yılın en sıcak Ağustos aylarından biri yaşandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 2024 yılı Ağustos ayı sıcaklık raporuna göre, ülke genelindeki sıcaklıklar bölgelere göre farklılık gösterdi. Tekirdağ, Kırklareli, Sarıyer, Bilecik, Afyon, Dalaman, Antalya’nın batı bölgeleri, Kahramanmaraş, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun büyük bir kısmı ile Kilis, Batman ve Birecik çevrelerinde sıcaklıklar, mevsim normallerine yakın seyretti.

EN YÜKSEK SICAKLIK CİZRE'DE GÖRÜLDÜ

Kangal'da en düşük sıcaklık 1,9 derece ile ölçülürken, Cizre 46,1 derece ile en yüksek sıcaklık değerine ulaştı. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. 2024 yılı Ağustos ayının ortalama sıcaklığı 26,4 derece olarak kaydedilirken, 1991-2020 normalleri ile karşılaştırıldığında bu sıcaklığın 1,3 derece daha yüksek olduğu belirlendi. Bu verilerle, 2024 yılı Ağustos ayı, son 53 yılın en sıcak 4. ağustos ayı olarak kayıtlara geçti.

Ortalama minimum sıcaklıklar, 1991-2020 normallerinden 1,9 derece fazla, ortalama maksimum sıcaklıklar ise normallerden 0,8 derece yüksek oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.