Sokullu’da eğitim krizi: Okul diye yıkıldı, otopark oldu

Sokullu’da eğitim krizi: Okul diye yıkıldı, otopark oldu

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Sokullu İlkokulu'nun yıkılmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, yerine yeni bir okul inşa edilmedi. Veliler, çocuklarının eğitim hakkının ihlal edildiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Çankaya ilçesinde eğitim alanında yaşanan sıkıntılar, Sokullu İlkokulu'nun durumu ile gün yüzüne çıktı. Yaklaşık iki yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulun yerine yeni bir bina yapılması planlanmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında herhangi bir inşaat çalışması başlatılmadı. Bu durum, bölgede yaşayan ve çocukları okula giden ailelerin mağduriyetine neden oldu. Aileler, çocuklarını farklı ve uzak mesafedeki okullara göndermek zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

sokullu-2.jpg

OKUL ALANI OTOPARK OLDU

Veliler, yıkılan okulun bulunduğu alanın şu anda amacı dışında kullanıldığını belirtti. Eğitim yuvası olması gereken arazinin otopark gibi kullanılması, bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Okul alanının otopark gibi kullanılması, eğitim altyapısının yetersizliğini ve planlama eksikliğini gözler önüne serdi.

sokullu-3.jpg

VELİLERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte velilerin endişeleri daha da arttı. Çocuklarının eğitim hakkının sekteye uğradığını düşünen aileler, yetkililerden acil çözüm beklediğini belirtti. Veliler, yeni okul inşaatının bir an önce başlamasını ve gelecek eğitim-öğretim yıllarında mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.