Soğuk ve kar yağışı etkisini arttırıyor: Kar tüm yurdu sardı

Soğuk ve kar yağışı etkisini arttırıyor: Kar tüm yurdu sardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisini sürdüreceği, birçok bölgede kuvvetli kar yağışı ve buzlanma riskine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Yapılan son tahminlere göre Marmara, Ege'nin kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun büyük bölümü ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'de kar yağışları etkili olacak. Özellikle İstanbul'un kuzeybatısı, Kırklareli'nin doğusu ve Tekirdağ'da kar yağışının 5 ila 15 santimetre arasında olması bekleniyor. Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevresinde ise yağışların yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE DON UYARISI

Meteoroloji uzmanları, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli poyrazın saatte 40-60 kilometre hızla eseceğini bildirdi. Rüzgarın etkisiyle hissedilen soğuğun daha da artacağı belirtilirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği vurgulandı. Sabah ve gece saatlerinde özellikle iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarının yanı sıra pus ve yer yer sis beklendiği uyarısında bulunuldu.

ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN KRİTİK UYARI

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi. Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ve seyahat edenleri olası risklere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olunması ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması tavsiye edildi.

Vatandaşlara ve sürücülere, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları, trafikte yavaş ve dikkatli seyretmeleri, araçlarında zincir ve kış lastiği bulundurmaları önerildi. Meteoroloji yetkilileri, hava koşullarındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini ve gerekli uyarıları yapmayı sürdüreceklerini bildirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.