Snapdragon 8 Gen 4: Qualcomm’un yeni amiral gemisi, A18 Pro’ya rakip olacak

Snapdragon 8 Gen 4: Qualcomm’un yeni amiral gemisi, A18 Pro’ya rakip olacak

Qualcomm’un merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin saat hızları ve performansıyla ilgili yeni sızıntılar, Apple’ın A18 Pro işlemcisine karşı büyük bir rekabetin sinyallerini veriyor.

Qualcomm’un yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin tanıtılmasına sayılı günler kala, işlemciyle ilgili sızıntılar teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırıyor.

Güvenilir bir ihbarcı olan Digital Chat Station (DCS), Snapdragon 8 Gen 4’ün saat hızları ve performansıyla ilgili dikkat çekici iddialar ortaya attı. Sızıntılara göre, Snapdragon 8 Gen 4’ün ana performans çekirdeği, daha önce Geekbench’te görülen 4,09 GHz saat hızını aşarak 4,37 GHz’e kadar çıkacak.

A18 PRO'YA RAKİP OLACAK

Snapdragon 8 Gen 4’ün maksimum hızı, 4,45 GHz olan Apple’ın A18 Pro işlemcisine karşı daha rekabetçi bir pozisyon almasını sağlayacak. A18 Pro işlemcisinin, Apple’ın önümüzdeki hafta tanıtacağı iPhone 16 serisinin tepe modelinde kullanılacağı biliniyor. 8 Gen 4’ün bu rekabetçi saat hızları, mobil işlemci pazarında heyecanı artıracak gibi görünüyor.

EKİM AYINDA TANITILACAK

Ancak Snapdragon 8 Gen 4’ün yenilikleri yalnızca saat hızıyla sınırlı kalmayacak. Yeni mimarisi, güç verimliliği ve yazılım optimizasyonları sayesinde performansını daha da ileriye taşıyacak. 8 Gen 4, 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Qualcomm Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtılacak.

APPLE'IN İŞLEMCİSİNİ GERİDE BIRAKABİLİR

DCS, ayrıca MediaTek’in yeni Dimensity 9400 yonga seti hakkında da bazı bilgileri paylaştı. Dimensity 9400’ün 3,66 GHz’lik bir tepe saat hızına sahip olacağı ve döngü başına talimat (IPC) performansında Snapdragon 8 Gen 4 ve A18 Pro’yu geride bırakabileceği iddia ediliyor. Bu yonga setinin, ARM’in yeni ‘BlackHawk’ işlemci mimarisini kullanacağı belirtilirken, Snapdragon 8 Gen 4’ün benzersiz özellikler taşıyacağı da sızıntılar arasında. Örneğin, Adreno 760 GPU’suna DLSS Frame Gen benzeri bir özellik ekleyerek oyun deneyimini iyileştirebileceği söyleniyor.

Öte yandan, Snapdragon 8 Gen 4 ile birlikte mobil işlemci pazarında rekabet daha da kızışacak. Qualcomm’un bu yeni işlemcisinin, Apple ve MediaTek’e karşı nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.