Siyasi pankartlara karşı özgür tavrı ile bilinen Bilkent’te Gazze protestosu engellendi

Siyasi pankartlara karşı özgür tavrı ile bilinen Bilkent’te Gazze protestosu engellendi

Bilkent Üniversitesi’ndeki mezuniyet törenine Filistin protestosu damga vurdu. Bir grubun tören esnasında açtığı “Gazze’de hiçbir öğrenci mezun olamadı” pankartının görevliler tarafından toplanmasının ardından gergin anlar yaşandı.

İsrail’in Gazze’deki kıyımına dikkat çekmek için Türkiye çapında örgütlenen Filistin İçin Bin Genç grubu, Bilkent Üniversitesi’ndeki mezuniyet törenine damga vurdu.

Grubun tören esnasında açtığı “Gazze’de hiçbir öğrenci mezun olamadı” pankartının görevliler tarafından toplanmasının ardından gergin anlar yaşandı.

1-001.jpg

SOYKIRIM DERİNLEŞİYOR

Mezuniyet törenlerinde öğrenciler tarafından açılan siyasi pankartlar ile gündeme gelen Bilkent Üniversitesi’nde, Gazze’deki kıyıma dikkat çekmek için açılan pankartın engellenmesi tepki çekti.

Türkiye’nin önde gelen siyasi partilerinin tamamı Gazze davasına destekliyor. Siyasi hükümetler dünyanın dört bir yanından Filistinli siviller ile dayanışma mesajı veriyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği kıyım bölgedeki trajediyi derinleştirdi.

Son 48 saatte gerçekleştirilen 7 katliam sonucunda 69 Filistinli daha hayatını kaybetti, 429 kişi yaralandı. Saldırıların başladığı tarihten bu yana can kaybı 37 bin 834'e, yaralı sayısı ise 86 bin 858'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.