Siyasette sürpriz iddia: İmamoğlu-Yavaş ittifakı geliyor

Siyasette sürpriz iddia: İmamoğlu-Yavaş ittifakı geliyor

Siyasi kulislerde dolaşan bir iddiaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yardımcısı olarak görev yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Türkiye siyasetinde yeni bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Şaban Sevinç, ‘kulis bilgisi’ diyerek bahsettiği olayda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olacağını, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da yardımcısı olarak görev yapacağını duyurdu. Sevinç ayrıca bir tane de kadın Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın görev yapacağını iddia etti. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, güçlü bir kulis bilgisi olarak nitelendirilen bu iddia, önümüzdeki seçim dönemindeki dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip olarak yorumlandı.

ekrem-imamoglu-2.jpg

İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI MI?

İddianın merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı. Gazeteci Şaban Sevinç’in iddialarına göre, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkacağı söylenildi.

MANSUR YAVAŞ'IN ROLÜ

İddianın bir diğer önemli ayağı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Kulislerde konuşulan iddiaya göre Yavaş, İmamoğlu'nun yardımcısı olarak görev alacak. Bu durumda, iki popüler belediye başkanının güçlerini birleştirerek Erdoğan’ın karşısına çıkacağı konuşuldu.

Geçmiş dönemde çeşitli gazetecilere konuşan Mansur Yavaş, partisinin ve sevenlerinin istemesi sonucu Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koyabileceğini söylemişti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.