Siyasette normalleşme devam edecek mi?

Siyasette normalleşme devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette normalleşmeye ilişkin "Amacımız, millî meselelerde muhalefetle ortak bir noktada buluşmaktır. Başka herhangi bir ortaklık söz konusu değildir" diye konuştu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile olan diyaloğun devam edip etmemesi konusunda kurmaylarına danıştı. Çoğunluk, muhalefetle iletişimin sürdürülmesinin faydalı olacağı görüşünde birleşti.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, bazı MYK üyeleri ise CHP'den gelen açıklamaların hükümete karşı provokatif bir duruş sergilediğini ifade ettiler.

Bu durumda, CHP ile olan diyaloğun AK Parti'ye zarar verebileceği endişesine rağmen, genel eğilim muhalefetle iletişimin devam etmesi yönünde oldu.

Toplantıda yapılan kamuoyu yoklamalarının da gösterdiği üzere, toplumun diyalojik bir zeminin destekçisi olduğu ve siyasi gerilimin artmasını istemediği vurgulandı. Seçim süreçlerinde sert tartışmaların olabileceği, ancak şu anda böyle bir ortamın bulunmadığı belirtildi.

Erdoğan’ın özellikle Özgür Özel’in MHP’ye yönelik ‘Suç ortağı’ açıklamasına da sert tepki gösterdiği belirtildi. Erdoğan, Cumhur İttifakı’na zarar verecek her adıma veya açıklamaya anında cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Diyalog zemini devam etsin ancak bu zeminin kötüye kullanılmasına veya başka tartışmalara sürüklenmesine izin vermeyiz. Amacımız, millî meselelerde muhalefetle ortak bir noktada buluşmaktır. Başka herhangi bir ortaklık söz konusu değildir. Dolayısıyla ittifakımıza zarar verebilecek açıklamalara sessiz kalmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.