Sincan'da meslek edindirme kursları yüz güldürüyor

Sincan'da meslek edindirme kursları yüz güldürüyor

Sincan Belediyesi’nin hobi ve meslek edindirme kurslarında her yaştan hanımlar el becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. 71 yaşında yıllara meydan okuyan Huriye Teyze de binbir emek vererek iğne oyasını öğrendi.

Sincan Belediyesi’nin hobi ve meslek edindirme kurslarında her yaştan hanımlar el becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. 71 yaşında yıllara meydan okuyan Huriye Teyze de binbir emek vererek iğne oyasını öğrendi. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Huriye Teyze, Sincan Belediyesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Sincan Belediyesi’nin kursları 7’den 70’e her kesimden insanın hayatına dokunuyor. Çocuklara, gençlere, kadınlara yönelik kurslar büyük beğeni toplarken, kişisel gelişime ve ev ekonomisine de katkı sağlıyor. İğne oyası kursuna katılarak yıllar boyunca ertelediği hayaline kavuşan 71 yaşındaki Huriye Teyze de, azmiyle herkese örnek oluyor.

1-006.jpg

"BELEDİYE SAYESİNDE ÖĞRENDİM"

Kursa 1 aydır devam ettiğini ifade eden Huriye Teyze kısa sürede iğne oyasının inceliklerini öğrendi. Yeni bir ortama girerek sosyalleşme imkanı da bulan Huriye Danış, “Başlamadan önce hiçbir şey bilmiyordum. 71 yaşındayım iğne oyasını burada öğrendim. Kursun devamını istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Hayallerini Sincan Belediyesi sayesinde motiflere döktüğünü ifade eden Huriye Teyze, “Bir havlu, üç yemeni yaptım. Şimdi de elimdeki dördüncü yemeniyi bitiriyorum. İğne oyası yapmayı çok istiyordum sonunda muradıma erdim.” diye konuştu.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.