Sincan'da kreş fiyatları yüzde 100 zamlandı!

Sincan'da kreş fiyatları yüzde 100 zamlandı!

Sincan'da uygun fiyatıyla yoğun rağbet gören belediye kreşlerine yüzde 100 zam geldi. Geçen yıl 3 bin 500 lira olan kreş ücretlerinin 7 bin liraya yükselmesi vatandaşlarda hayal kırıklığına neden oldu

Sincan Belediyesi’ne bağlı Menekşe, Papatya, Zambak, Leylak ve Lale kreşlerinin 2024-2025 dönemi ücreti 3 bin 500 liradan 7 bin liraya çıktı. Ön kayıt başvuruları sona eren kreşlerde yaşanan yoğun ilgi sonrası yapılan yüzde 100 zam hayal kırıklığı oluşturdu.

39-48 ile 48-60 aylık çocuğa sahip anne ve babaların tercihi olan kreşlerde, noter huzurunda çekilecek kuranın ardından kesin kayıtlar 5-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

ZAMMA RAĞMEN YOĞUN İLGİ

Başkan Murat Ercan döneminde yenilenen ve sayıları çoğalan Sincan Belediyesi’ne bağlı kreşlerin ücreti 3 bin 500 liradan 7 bin liraya yükseldi. Özel kreşlerde 10 bin lira ve üstünde görülen fiyatlar karşısında Menekşe, Papatya, Zambak, Leylak ve Lale kreşlerini tercih eden vatandaşlar, yapılan yüzde 100 zam karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Vatandaşlar 20 Temmuz’da sona eren ön kayıtlara zamma rağmen yoğun ilgi gösterdi.

sincan-1.jpg

KESİN KAYITLAR 5 AĞUSTOS’TA

Önümüzdeki günlerde Lale Konferans Salonu’nda, noter huzurunda yapılacak çekilişle kesin kayıt hakkı kazananlar belirlenecek. Kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlar 5-9 Ağustos tarihleri arasında istenen belgelerle kaydını gerçekleştirecek. Kreşlerde eğitim ise 2 Eylül’deki oryantasyon süreci ile başlayacak.

Öte yandan Altındağ Belediyesi de kreş ücretlerini açıkladı. Toplamda 360 öğrenci kapasiteli 4 kreş bulunan ilçede geçen yıl 3 bin 200 lira olan fiyatların 6 bin liraya yükseldiği belirtildi. Kreşlere başvuruların 29 Haziran - 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği öğrenildi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.