Sincan'da anahtar kopyalayarak hırsızlık yapan bakkal tutuklandı

Sincan'da anahtar kopyalayarak hırsızlık yapan bakkal tutuklandı

Sincan’da 18 yıldır bakkallık yapan Ahmet Avcı’nın, kendisine emanet edilen ev anahtarlarını kopyalayıp, komşuları evde yokken hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Avcı, kendisinden şüphelenen komşusunun evine güvenlik kamerası taktırması sonrası yakalandı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bakkal işleten Ahmet Avcı, emanet aldığı ev anahtarlarını kopyalayıp hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Avcı'nın, komşularının çeşitli nedenlerle kendisine emanet ettiği anahtarları kopyalayarak, ev sahipleri evde yokken para, altın ve ziynet eşyalarını çaldığı ortaya çıktı.

Olay Pınarbaşı Mahallesi'nde oturan Murat Karagöz’ün evine güvenlik kamerası yerleştirmesiyle ortaya çıktı. Karagöz, Ramazan ve Kurban bayramlarında ailesiyle tatile çıktığında evindeki altın ve değerli eşyaların çalındığını fark etti. Polis ekipleri, evde zorlama izine rastlamayınca Karagöz şüphelenmeye başladı. Daha önce anahtarını emanet ettiği mahallede 18 yıldır bakkal işleten Ahmet Avcı'dan kuşkulanarak eve güvenlik kamerası yerleştirdi.

2-003.jpg

BEŞ EVE DAHA GİRMİŞ

Kısa süre sonra şehir dışına çıkacağını söyleyerek Avcı'yı denemeye karar veren Karagöz, ailesiyle evden ayrıldı. Bu sırada daha önce kopyaladığı anahtarla eve giren Avcı, dolap ve çekmecelerde değerli eşya ararken güvenlik kamerasına yakalandı. Kamerayı fark ederek yönünü değiştiren Avcı, bir miktar nakit para ve ziynet eşyasını çalarak evden çıktı. Karagöz, dönüşte görüntüleri inceleyerek şüphelerinin doğru olduğunu anladı ve durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, Avcı'yı gözaltına aldı. Soruşturma sırasında Avcı'nın, benzer yöntemlerle başka beş eve daha girerek hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Murat Karagöz'ün evine üç kez girerek yaklaşık 200 bin lira değerinde hırsızlık yaptığı iddia edilen Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.