Sincan yeni yeteneklerini arıyor

Sincan yeni yeteneklerini arıyor

Sincan Belediyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile kurulan Türk Musikisi Konservatuvarı yeni yeteneklerini arıyor. 2024-2025 yılı yetenek sınavı için başvurular başladı, 1 Eylül’de sona erecek.

Sincan Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile kurulan Türk Musikisi Konservatuvarı yeni yeteneklerini arıyor. 2024-2025 yılı yetenek sınavı için başvurular başladı, 1 Eylül’de sona erecek.

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı 2024-2025 yeni eğitim dönemi için yetenek sınavı başvuru kayıtlarını açtı.1 Eylül’e kadar devam edecek başvurular Sincan Belediyesinin web sitesi üzerinden yapılıyor.

1-008.jpg

SINAV 7 EYLÜL'DE

15-45 yaş arası vatandaşların başvurabileceği yetenek sınavına girmeye hak kazananlar Eylül ayında açıklanacak. Adaylar online başvuru sırasında Ud, ney, kanun, keman, geleneksel vurmalı çalgılar ile ses branşlarından birini tercih edebilecek.

Yüz yüze gerçekleşecek yetenek sınavının tarihi ise 7-8 Eylül. Sınavda başarılı olanlar Türk musikisine gönül vermiş birbirinden kıymetli akademisyenlerden eğitim alma fırsatı yakalayacak. Öğrenciler branş derslerinin yanında solfej- dikte, nazariyat, Türk müziği usulleri dersleri de alacak.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.