Sinan Ateş davası Ankara’da başladı: Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu birlikte takip ediyor

Sinan Ateş davası Ankara’da başladı: Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu birlikte takip ediyor

Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması, bugün Sincan Cezaevi'nde başladı. Sanıklar 1,5 yıl aradan sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması, bugün Sincan Cezaevi'nde başladı. Sanıklar, 1,5 yıl aradan sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Düzenlenen iddianamede Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirip ardından kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt için "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede ayrıca silahlı eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın da suça azmettiren olarak tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

2-001.jpg

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE

Davaya,Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş 5 polis eşliğinde katıldı. Ayşe Ateş'in çelik yelek giydirildiği ve yeleği duruşma salonunun önünde çıkardığı öğrenildi. Duruşma sırasında cezaevi çevresinde yüzlerce polis görev yapıyor.

Duruşmanın yapıldığı salona CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Özel ve Kılıçdaroğlu Ayşe Ateş'in yanına oturdu.

Özgür Özel duruşma salonundan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş ile birlikte bir fotoğraf paylaşarak, "Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan'da takip ediyoruz. Adalet tecelli edene, suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

3-001.jpg

SİYASİLERDEN YOĞUN KATILIM

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve beraberindeki heyet, duruşmayı takip etmek üzere 08.40'ta Sincan Cezaevi'ne geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 08.45'te duruşma salonuna geldi.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve Sinan Oğan, duruşmanın yapılacağı salona 08.50 suları geldi. Tutuklu sanıklar 09.05'te kelepçeli olarak duruşma salonuna getirildi.

Ardından sanık yakınları salonun ayrı bir bölümüne alındı ve diğer izleyicilerle aralarında güvenlik bariyeri oluşturuldu. Salona en son cinayeti planlayan ve organize eden Doğukan Çep ile eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş getirildi. Doğukan Çep, "Bay Kemal nerede" diye bağırınca, jandarma eşliğinde salondan çıkarıldı.

09:22'de mahkeme heyeti salona geldi ve dava başladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.