Sinan Ateş davasında karar verildi

Sinan Ateş davasında karar verildi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Eray Özyağcı, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülen 22 sanıklı davada kararlarını açıkladı.

Davanın sonucunda, Eray Özyağcı, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Vedat Balkaya da ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılırken, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezası aldı.

Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilirken, Tolgahan Demirbaş ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Diğer sanıklar arasında Mustafa Uzunlar ve Aşkın Mert Gelenbey, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza aldı. Murat Can Çolak ve Emre Yüksel ise aynı suçtan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.