Şimşek'ten enflasyon müjdesi: “Hedeflere doğru ilerliyoruz”

Şimşek'ten enflasyon müjdesi: “Hedeflere doğru ilerliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda enflasyon beklentilerindeki iyileşmeyle birlikte ekonominin hedeflere doğru ilerlediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada enflasyon konusunda önemli gelişmeler yaşandığını duyurdu. Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin, hükümetin ekonomi programı doğrultusunda alınan kararların meyvelerini verdiğini gösterdiğini belirtti.

EYLÜL AYINDA 50’NİN ALTINA DÜŞECEK

Yılsonu enflasyon beklentisinin yüzde 43,1'e gerilediğine dikkat çeken Şimşek, "Dezenflasyondaki belirginleşmeyle birlikte, 11 aydır azalan 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri de sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu" dedi. Bakan, son üç ayda yıllık enflasyonun 23,5 puan gerilediğini ve eylül ayında yüzde 50'nin altına inmesinin beklendiğini ifade etti.

BÜTÇE DİSİPLİNİNE VURGU YAPTI

Şimşek, bütçe disiplinine vurgu yaparak, 2024 yılında yüzde 4,9 seviyesinde öngörülen bütçe açığının milli gelire oranını, 2025'te yüzde 3,1'e düşürmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu hedefin, mali disiplini güçlendirerek dezenflasyona önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Bakan, fiyat istikrarını sağlamak için tüm politikaların eşgüdüm içinde yürütüleceğini belirterek, "Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.