Simitçi Fadime teyze “Şükür kimseye muhtaç olmadım”

Simitçi Fadime teyze “Şükür kimseye muhtaç olmadım”

Ulus sokaklarının 67 yaşındaki emektar simitçisi Fadime Dernek, çalışma azmi ile gençlere örnek oluyor. Dernek, “36 yıldır yaz kış bu sokaklarda simit satarak ekmeğimi kazanıyorum. Şükür kimseye muhtaç olmadım” dedi.

Ulus Anafartalar Caddesi’nin emektar 67 yaşındaki simitçisi Fadime Dernek gazetemize konuştu. 36 yıldır sabahın erken saatlerinde evinden çıkıp Ulus’un sokaklarında simit satan Dernek, “Çok şükür kimseye muhtaçlığımız yok. 36 yıldır bu sokaklarda simit satarak evimi geçindiriyorum. Bu işle iki çocuk büyüttüm. Çalışmak kimseye muhtaç olmadan hayatını geçindirmek çok önemli gençler çalışmaktan yorulmasın” dedi.

ac2d1dcf-a9c9-42dc-955e-cfcfcd6b323e.jpg

ULUS SOKAKLARINDA 36 YIL

Simitçi Fadime Dernek 36 yıldır Anafartalar Caddesi'nde ve çevresinde simit satarak hayatını geçindiriyor. Dernek; işlerinin iyi olduğunu söyleyerek, “Simit satışlarımız idare eder akmasa da damlıyor kendimizi geçindirebiliyoruz. Kimseye muhtaç bırakmıyor. Vatandaşların bana karşı tepkileri çok olumlu hep yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çoğu yaşımı soruyor. Neden bu işi yapıyorsun diye soruyorlar. Yapmayıp ne yapıyım. Kendi gücümle kimseye muhtaç olmadan geçinmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

2e437d17-4cee-4f9f-9201-734fd413f0ab.jpg

“YAZ KIŞ ÇALIŞIRIM”

Azmi ve çalışkanlığı ile gençlere örnek olan Fadime Dernek, “Eşim rahatsız engelli maaşı var. Bende 36 yıldır her gün Anafartalar Caddesi, Denizciler Caddesi, Sobacılar Çarşısı çevresinde simit satarım. Yaz kış bu bölgede simit satarım. 36 yıldır her sabah erken saatlerde fırına gider simitlerimi alırım. Akşama kadar simitlerimi satar rızkımı çıkarır evime giderim. Simitçiliğin zor tarafı ise akşama kadar ayakta durmak. Günde ortalama 80 90 simit satıyorum” şeklinde konuştu.

dedb2266-5c62-42cd-b555-e47989fa5d5d.jpg

“KİMSEYE MUHTAÇ OLMADIM”

Fadime Dernek son olarak şöyle konuştu; “Simit’e zam gelmesi bizim işlerimizi düşürüyor. Birde ben kahvehanelere giremediğimden sadece sokaklarda satıyorum simidi. Ama yine Allah bereket versin kendi rızkımızı kazanıyoruz. Kimseye muhtaç olmadan 36 yıldır Ulus’un sokaklarında simit satıp evime ekmeğimi götürüyorum. Bu işle iki çocuk büyüttük. Yıllarca evimize baktık.”

Faruk Gökyurt/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.