Şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 11 Ölü

Şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 11 Ölü

Orta Amerika ülkesi El Salvador, hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve toprak kayması felaketiyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan olay sonucu, 11 kişi hayatını kaybetti.

Yerel yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; Endonezya'da etkili olan şiddetli yağış sonucu oluşan sel ve toprak kaymasında 11 kişi hayatını kaybetti ve 900 kişi tahliye merkezlerine yerleştirildi.

Sivil Koruma Başkanı Luis Amaya, hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunu, ölümlerin ağaçların devrilmesi, heyelanlar ve çeşitli kazalar sonucu meydana geldiğini belirtti.

26 EV HASAR GÖRDÜ

Amaya, halka tahliye emirlerine uymaları çağrısında bulunarak, eğimli bölgelerde yaşayanların güvenli bölgelere gitmesi gerektiğini vurguladı. Felakette en az 26 ev hasar görürken, 90’dan fazla yol trafiğe kapatıldı. Komşu ülke Honduras'ta da etkili olan yağışlar nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi.

Pasifik kıyısı boyunca Meksika'dan Panama'ya kadar etkili olan yağışların, hafta boyunca şiddetini artırarak devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.