SGK'ya prim borcu olan belediye çalışanı emekli olabilir mi?

SGK'ya prim borcu olan belediye çalışanı emekli olabilir mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın belediyelere ait SGK prim borçlarına ilişkin açıklamalarının ardından en merak edilen soru “SGK'ya prim borcu olan belediye çalışanı emekli olabilir mi?” oldu. İşte detaylar:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan toplam prim borcunun 96 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Bakan Işıkhan, borç yükünün büyük kısmının Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ait olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan’ın açıklamalarının ardından pek çok kişi SGK prim borcu olan belediye çalışanlarının emekli olup olamayacağını araştırmaya başladı. Peki, SGK'ya prim borcu olan belediye çalışanı emekli olabilir mi? Tüm detaylar haberimizde:

sgk.jpg

“EN BORÇLU BELEDİYELER CHP’Lİ” DEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada en borçlu belediyelerin CHP’li belediyeler olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “SGK'ya en fazla prim borcu olan beş belediyenin tamamı CHP yönetiminde. Işıkhan, “Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik. Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait.”

SGK'YA PRİM BORCU OLAN BELEDİYE ÇALIŞANI EMEKLİ OLABİLİR Mİ?

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarının ardından en merak edilen konu ve internette en çok araştırılan soru “SGK'ya prim borcu olan belediye çalışanı emekli olabilir mi?” sorusu oldu. İnsanların bu merakına uzmanlardan jet hızında yanıt geldi.

Yetkililer, kişinin ister belediye çalışanı olsun isterse özel kurum çalışanı olsun bu şekilde emekli olmasında bir sorun olmayacağını söyledi. Belediyelere ait olan SGK prim borcunun, kurumun borcu olması nedeniyle alacak vereceklinin arasındaki borcun çalışanı ilgilendirmediğine vurgu yapıldı.

Uzmanlar; çalışan kişinin iş akdi sözleşmesi ile çalışmış olması, senelerce maaşını alması ve devlet nezdinde sigortalı görünüyor olması emeklilik hakkı kazanmasını sağlayacağını açıkladı.

Borcun tahsilinin yalnızca belediyeye olması nedeniyle, emekli olmak isteyen kişinin herhangi bir borç yükümlülüğünün olmadığı da insanlara anlatılmış oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.