Seymenlerden afetzedelere yardım

Seymenlerden afetzedelere yardım

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleriyle beraber depremzedeler için gıda ve giyim yardımında bulunarak ortak acımızı paylaştı.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle sivil toplum örgütü olarak depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını ve acılarını hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti.

“DEVLETİMİZİN SIKIŞTIĞI ANDA ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, ülkemizi yasa boğan asrın felaketi ve yapılan yardımlarla ilgili İlksayfa Gazetesi’ne konuştu. Demir, “Ülkemizde böyle bir deprem felaketi yaşanınca bizde bir sivil toplum örgütü olarak yönetim kurulumuzu topladık. Yönetim Kurulundan Kadın Kolları Başkanımız Zarife Kazak ve Başkan Yardımcımız Türker Demir’i görevlendirdik. Bir kamyon gıdayla gittik içinde unu, şekeri, yağı, salçası vb. tüm gıda malzemelerini doldurduk. Bir arkadaşımızın yardımıyla 3000 adet cenaze poşeti götürdük. 17 ailemize ayakkabı giyim yardımı yaptık. Toplamda 90 bin lirayı bulan yardımlarımız olmuştur.

ankara-seymenler-kulubu-4.jpg

Tabii bu yardımları açıktan yaparken üzülüyoruz belki ama açıktan yapma ihtiyacı hissediyoruz. Hiçbir yardım yapmayan sivil toplum örgütleri var. Başkalarının kamyonlarına kendi afişlerini yerleştirenler var. Bu yardımlarımız tamamen kendi Yönetim Kurulu üyelerimiz ve üyelerimiz arasında gerçekleştirilmiştir. 10 bin liranın üzerinde alışverişlerimize fatura kestiriyoruz. Şu ana kadar Ankara’ya intikal eden 50’nin üstünde aileye gıda, erzak yardımı yaptık. Devletimizin sıkıştığı bir an vardı o süreçte elimizden geleni yaptık, zaten devletimizde tüm bölgelerde canla başla depremzedelerin yanında oldu” dedi.

“HER SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BİR HANEYE SAHİP ÇIKSA”

Başkan Demir, yardımları Hatay Arsuz bölgesine yaptıklarını ifade ederek, “Yaşadığımız şehrin milli duruşunu sergileyen insanlarız. Seymenler olarak her zaman devletimizin yanındayız. Önemli olan halkın kimi seçtiği ve iradesidir. Hatay’dan bizimle iletişime geçtiler, spor salonunda yardım topluyorlar görüntülü konuştuğumuzda giyimden başka bir şey olmadığını gördük.

Giyim yardımlarımızda asla ikinci el yardımı kabul etmedik, sıfır olmasına özen gösterdik. 8 tona kadar gıda malzemesi götürdük. Hatay Arsuz’a yapabildik yardımlarımızı. Keşke gücümüz yetseydi 10 bölgeye de birer tır gönderebilseydik. Ankara’da 71 bin sivil toplum örgütü var, hepsi birer haneye sahip çıksa oralarda yaralı insanımız kalmaz. Türk milleti şerefli bir millet ve bu üzücü olayda bir kere daha kenetlenmeyi başardık” diye konuştu.

“AİLELERDEN ELİMİZİ ÇEKMEYECEĞİZ”

Demir, Genel Merkez ve 3 şubelerinin, 1200 üyelerinin ve 350 demirbaş elbiselerinin olduğunu söyleyerek Başkent Kültür Yolu Festivali’nde gerçek güçlerini ortaya koyduklarını ifade etti. Demir, Kadın Kollarına da bu süreçteki özverisinden ötürü teşekkür etti. 3 ailenin engelli aracı istediğini ve Konya’dan talep ettiklerini söyleyen Demir, Araplar Mahallesi’nde kalan bir çocuğun kendilerinden

Mert Dokuzoğlu/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum