Sevilla nerenin takımı? Sevilla nerede?

Sevilla nerenin takımı? Sevilla nerede?

Fenerbahçe'nin UEFA liginde rakibi Sevilla oldu. İnsanlar Sevilla futbol kulübü hakkında bilgileri merak ediyor. Peki, Sevilla nerenin takımı? Sevilla nerede?

UEFA son 16 eşleşmeleri belli oldu. Fenerbahçe'nin UEFA liginde rakibinin Sevilla olmasıyla birlikte Sevilla gündem oldu. İnsanlar Sevilla futbol kulübü hakkında bilgileri merak ediyor. Peki, Sevilla nerenin takımı? Sevilla nerede?

SEVİLLE NERENİN TAKIMI? SEVİLLA NEREDE?

Sevilla, İspanya’nın köklü takımlarından birisidir. İspanya’nın en yüksek prestijli ligi olan La Liga’da boy göstermektedir. 1890 yılında kurulan Sevilla FC’nin yakın tarihteki en büyük başarısı 6 kez UEFA Avrupa Ligi ile 1 kez Uefa Süper Kupası’nı kazanmasıdır. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi kupasını en çok kaldıran takımdır.

Sevilla nerenin takımı sorusu için sevilla taraftarı bir ispanyol

25 Ocak 1890 yılınca kurulan Sevilla, ilk maçını Recreativo ile oynadı. İlk kazandıkları kupa Sevilla şehir kupasıdır. Ulusal olarak ilk kez Copa del Rey’i 1934 yılında kazanmıştır.

Sevilla, maçlarını 1958 yılından bu yana Ramon Sanchez Pizjuan’da oynamaktadır. 45.000 kişi koltuklu stat birçok sporseverler tarafından “Cehennem” olarak görülmektedir.

Sevilla nerede sorusu ile ilgili uefa kupası

Sevilla’ın en büyük rakibi şehrin diğer takımı Real Betis’tir. Ülkenin en büyük derbi maçlarından biri sayılan Sevilla- Real Betis derbisi her yıl futbol zevki sunmaktadır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.