Sergen Yalçın'dan şampiyonluk yorumu: Herkes bunu konuşuyor
Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek beş maçlık galibiyet hasretine son verdi. Maçın ardından Sergen Yalçın, derbi atmosferini ve Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını çarpıcı sözlerle yorumladı.
Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek beş maçlık galibiyet hasretine son verdi. Bu sonuçla siyah-beyazlılar puanını 25’e yükseltirken, Fenerbahçe 32 puanda kaldı. Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Sergen Yalçın, derbi atmosferini ve Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını çarpıcı sözlerle yorumladı.
"DERBİYE YAKIŞMAYAN BİR MÜCADELE"
Ekol TV’de konuşan Yalçın, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede derbi heyecanının eksik olduğunu belirtti: “Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan bir maçın derbi havasını taşıması gerekir. Ancak sahada bunun izlerini göremedik. İtiş kakış bile yoktu. Derbi dediğiniz maç, tutkuyla oynanır. Bu açıdan baktığınızda, iki takımın da beklentilerin gerisinde kaldığını düşünüyorum.”
Yalçın, ayrıca Fenerbahçe’nin oyun anlayışını eleştirerek, teknik direktör İsmail Kartal’ın tercihlerini sorguladı: “Dzeko ve Tadic’le 4-4-2 oynayamazsınız. Maximin zaten savunma desteği vermiyor, Oğuz ise kaybolmuş gibiydi. Bu şekilde bir derbiye hazırlanmak ne kadar doğru? Oyuncuları mental ve taktik olarak hazırlamak teknik ekibin görevidir. Ancak Mourinho tarzı bir hazırlık süreciyle sahaya çıktıklarını düşünüyorum ve bu yeterli olmadı.”
"GALATASARAY KAZANIRSA İŞLER DEĞİŞİR"
Sergen Yalçın, derbi sonucunun şampiyonluk yarışına etkisine dair de dikkat çekici yorumlarda bulundu: “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Şampiyon olmak istiyoruz’ diyor ama eğer Galatasaray kazanırsa, onun da fikri değişebilir. Galatasaray’ın galibiyeti Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını yüzde 20’ye düşürür. 3 puanlık sistemde her şey mümkün ancak bu kadar düşük motivasyon ve isteksizlikle şampiyonluk zor.”
Galatasaray’ın Süper Lig’deki son durumuna da değinen Yalçın, Eyüpspor maçındaki beraberliğin şanssızlık olduğunu, ancak Fenerbahçe’nin Beşiktaş yenilgisini bu şekilde değerlendiremeyeceğini belirtti: “Galatasaray için Eyüpspor beraberliği bir kazaydı. Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısında tamamen hazırlıksızdı. Bu yenilgi bir kazadan öte, takımın genel performans eksikliğini gösteriyor.”
"PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK GALATASARAY’DA"
Şampiyonluk yarışında psikolojinin önemine dikkat çeken Yalçın, Galatasaray’ın elindeki avantajı vurguladı: “Galatasaray kazanırsa puan farkı 6 olacak ve bu psikolojik bir eşiktir. Fenerbahçe’nin Beşiktaş yenilgisi, yarışta geriye düşmelerine neden olabilir. Psikolojik olarak bu durumu aşmaları çok zor.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.