Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, ne iş yapar, neden gündemde?

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, ne iş yapar, neden gündemde?

Serdar Hüseyin Yıldırım, son günlerde gündemden düşmeyen isimler arasında yer alıyor. Daha önce depremlerle ilgili açıklamalar yapan Yıldırım, Kahramanmaraş depremlerinden sonra yeniden gündeme geldi. Peki, Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Gündeme düşen Yıldırım’ın özel hayatı ve siyasi kariyeri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünde de eğitim görenin hayatı merak konusu oldu. Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, ne iş yapar, neden gündemde?

Serdar Hüseyin Yıldırım fotoğrafı

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM KİMDİR?

Serdar Hüseyin Yıldırım, 1961 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kadıköy Anadolu Lisesi’nde eğitim gördükten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümüne girdi. Fakat burada eğitimini tamamlamadan, Berlin Teknik Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Bu üniversitede Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Berlin Üniversitesi’nin Havayolu İşletmeciliği bölümünde yüksek lisans çalışmasında bulundu. Türkiye’ye dönerek, havacılık sektörüne girdi. 2018 yılında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Havacılık ve Uzay Teknoloji Genel Müdürlüğüne atandı.

NEDEN GÜNDEMDE?

Kahramanmaraş depremlerinden sonra Yıldırım’ın geçmiş bir konferansta titanyum alaşımlı çubukla ile deprem yaratıldığını iddia ettiği görüntüleri ortaya çıktı.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.