Selçuk Tıp’ta uygunsuz yazışma: İki doktor görevden uzaklaştırıldı

Selçuk Tıp’ta uygunsuz yazışma: İki doktor görevden uzaklaştırıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan iki doktor, kadın hastalar hakkında yaptıkları uygunsuz yazışmalar nedeniyle görevden uzaklaştırıldı. Olayla ilgili hem adli soruşturma başlatılırken hem de Sağlık Bakanlığı idari inceleme başlattı.

Konya'da sağlık camiasını sarsan bir olay yaşandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bazı doktorların hastalarla ilgili uygunsuz yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmaların deşifre olmasının ardından büyük tepki toplayan olaya ilişkin hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

DOKTORLAR GÖZALTINA ALINDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, özellikle kadın hastalarla ilgili uygunsuz yazışmalarda bulunduğu öne sürülen doktorlar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında iki doktor "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak paylaşmak" suçlarından gözaltına alındı. Doktorların ifade işlemlerinin ardından adli sürecin devam edeceği öğrenildi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ

Olayın duyulmasının ardından Selçuk Üniversitesi yönetimi de hızla harekete geçti. Üniversite yönetimi, iddiaya konu olan iki doktorun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili idari soruşturmanın titizlikle yürütüleceği ve sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.