Sel sonrası Balıklıgöl’deki balıklara ne oldu?

Sel sonrası Balıklıgöl’deki balıklara ne oldu?

Şanlıurfa'da sağanak sonucu etkili olan sel, tarihi Balıklıgöl'ü de etkiledi. Peki, Sel sonrası Balıklıgöl’deki balıklara ne oldu?

Şanlıurfa'da sağanak sonucu taşkın yaşanan tarihi turistik Balıklıgöl yerleşkesi, sular altında kaldı. Suların çekilmesi sonrası hayat normale döndü. Vatandaşlar Balıklıgöl’deki balıkları merak etti. Pek çok kişi “Balıklıgöl’deki balıklara ne oldu?” sorusunu araştırıyor. Peki, Sel sonrası Balıklıgöl’deki balıklara ne oldu? Haberimizi sizler için derledik.

haber.jpg

BALIKLIGÖL'DEKİ BALIKLARA NE OLDU?

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak yağış, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl’de taşkına neden oldu. Bölgede bulunan Ayn Zeliha Gölünde, su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

haberrrr.jpg

Göldeki suyun renginin değiştiği gözlenirken, polisler bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirdi. Bölge ve çevresinde tahliye çalışmalarıyla birlikte sular çekildi ve su seviyesi normale döndü. Eyyübiye Belediyesi ekipleri bölge içerisinde temizlik çalışmalarını yaparken, Balıklıgöl’deki balıkların durumu da merak konusu oldu.

Merak edilen soruların ardından açıklama yapan Balıklıgöl Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, İlhan, "Balıklıgöldeki balıklar sazan türü olduğu için dipte yüzüyorlar, su taşkınında da gölün dışında bir balık görmedik. Balıkların gölden dışarıya gideceklerini düşünmüyoruz." dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.