Şeker ölçüm cihazı başvuruları nasıl yapılır, Tip-1 diyabet nedir?

Şeker ölçüm cihazı başvuruları nasıl yapılır, Tip-1 diyabet nedir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şeker ölçüm cihazı yardım başvurularının başladığını açıkladıktan sona, vatandaşlar başvuruların nereden yapılacağını merak ediyor. Peki, Şeker ölçüm cihazı başvuruları nasıl yapılır, Tip-1 diyabet nedir?

Kan şekeri seviyesinin normal seyretmesinin önemli olduğu diyabet hastalığında, vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi adına şeker ölçüm cihazı başvuruları başladı. Vatandaşlar şeker ölçüm cihazı başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, Şeker ölçüm cihazı başvuruları nasıl yapılır, Tip-1 diyabet nedir?

ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Tip-1 diyabet tanısı konmuş çocuklar için yapılmış şeker ölçüm cihazı yardım projesi, çocukların daha kaliteli bir yaşam sürmesini hedefliyor. Yapılan bu proje kapsamında vatandaşlar, şeker ölçüm cihazı başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek başvuru yapacaklar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu kapsamında şeker ölçüm cihazına muhtaçlığı onaylanan kişilere yardım yapılacak. Şeker ölçüm cihazı başvurularını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli Heyeti onaylayacak. Başvuruları kabul edilen hanelere cilt altı şeker ölçüm cihazı ve sensörlerinin en fazla iki yıl temini yapılacak.

seker-olcum-cihaz-yardim-basvurulari-nasil-yapilir-tip-1-diyabet-nedir-2-001.jpg

TİP-1 DİYABET NEDİR?

Tip-1 diyabet hastalığının gerçek sebebi bilinmemekle birlikte, genetik yakınlığı olan, stres veya travma yaşayan kilşilerde tetiklendiği biliniyor. Tip-1 diyabeti olan bireylerde insülin hormonu bulunmuyor. Tip-1 diyabet insüline bağlı diyabettir. Tip-1 diyabet, pankreastan sağlanan insülin hormonunun eksik veya yok olma durumunda gelişiyor. Bu diyabet her yaşta ortaya çıkabilmekle beraber genellikle 30 yaş altı bireylerde gözüküyor. Ağız kuruluğu, iştahsızlık, açlık hissi, çok su içme, gece idrara çıkma, çok idrara çıkma, yorgunluk, kilo kaybı ve çabuk yorulma gibi belirtiler Tip-1 diyabet hastalığının başlıca belirtileridir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.