Sedat Ergin kimdir, nerelidir?

Sedat Ergin kimdir, nerelidir?

Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmenlerinden Sedat Ergin, son zamanlarda en çok konuşulan isimler arasında. Peki, Sedat Ergin kimdir, nerelidir?

Son zamanlarda gündemde olan isimlerden biri de Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmenlerinden Sedat Ergin. Peki, Sedat Ergin kimdir, nerelidir

Sedat Ergin, 1957 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Gazeteci ve yazar olan Ergin, mesleğe 1975 yılında Türk Haberler Ajansı’nda başladı. İlk yıllarında başbakanlık ve meclis muhabirliği yapan Sedat Ergin, 1979-1987 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştı.

1987 yılından itibaren kariyerine Hürriyet Gazetesi’nde devam eden Ergin, gazetenin Washington muhabirliği görevini yürüttü. Bu görevinin ardından 1993 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevine getirildi. Daha sonra 2005-2009 yıllarında Milliyet ve 2014-2017 yıllarında da Hürriyet’in genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2017 yılında Hürriyet’te ki görevinden ayrıldıktan sonra yine aynı gazete de köşe yazarlığı yapmaya devam etti. Halen yazılarını köşesine taşıyan Sedat Ergin, 66 yaşında ve evlidir. Ayrıca çeşitli birçok alanda da ödülleri vardır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.