Savunma sanayii Ankara'ya damga vuruyor: İhracat patladı

Savunma sanayii Ankara'ya damga vuruyor: İhracat patladı

Ankara gayrisafi katma değer üretiminde Türkiye genelinde 2. sırada. Başkent, en çok ihracat yapan iller arasında ise beşinci. Savunma sanayiindeki gelişmeler Ankara'daki üretime damga vuruyor.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin ihracat rakamlarında önemli artışlar kaydettiğini belirtti. Yılın ilk 8 ayında ihracatın 170,8 milyar doları aştığını, son 12 ayda ise 261 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşıldığını ifade etti. Türkiye'nin 220 ülkeye ihracat yaptığını ve bunların 151'inde ihracat artışı sağladığını belirten Ardıç, "Bu veriler Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir üretim üssü olabilecek potansiyele sahip olduğunu göstermektedir" diye konuştu

ANKARA VURGUSU

Seyit Ardıç, konuşmasında Ankara’nın sanayi alanındaki gücüne de dikkat çekerek şehrin gayrisafi katma değer üretiminde Türkiye genelinde 2. sırada olduğunu ve en çok ihracat yapan 5. il konumunda bulunduğunu belirtti. Ankara’nın ihracatının yüzde 90’ının sanayi sektörü tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Ardıç, savunma sanayi ihracatında ise şehrin yüzde 35’lik payla Türkiye’de lider konumda olduğunu söyledi.

TÜRKİYE LİDERİ

Ardıç, Ankara’nın ihracatında yüksek teknolojinin payının yüzde 13 olduğunu belirterek, bu oranın Türkiye ortalamasının (yüzde 3,8) oldukça üzerinde olduğunu ve diğer büyük sanayi şehirlerini geride bıraktığını söyledi. Ardıç, "Ülkemizin başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapma hedefimize siz değerli sanayicilerimizin azmi, desteği ve vizyonuyla ulaşmaya kararlıyız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.